Emin Şirin canlı yayında açıkladı: Yeni Kürt açılımı gelirse MHP'nin tavrı ne olacak

Emin Şirin canlı yayında açıkladı: Yeni Kürt açılımı gelirse MHP'nin tavrı ne olacak
İktidarın yeniden açılım yapacağı iddiaları siyasette zaman zaman gündeme gelirken konuyla ilgili MHP’nin tavrının ne olacağına dair AKP’nin eski milletvekili Emin Şirin’den çarpıcı bir yorum geldi.

İktidar partisi AKP’nin düşen oylar nedeniyle yeni bir çözüm sürecini başlatacağına dair zaman zaman gündeme iddialarla ile ilgili dikkat çeken bir yorum geldi.

TELE1’de canlı yayına katılan ve HDP Kongresini değerlendiren AKP eski Milletvekilli Emin Şirin olası bir açılım sürecinde Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin tavrının ne olacağını dair düşüncelerini dile getirdi.

Şirin AKP iktidarının yeni bir açılım süreci başlatması durumunda MHP’nin çok tepki göstereceğini sanmadığını ifade etti.

Emin Şirin’in sözleri akıllara Haziran 2019’da yenilen İstanbul seçimlerini getirdi. O dönem terörist başı Öcalan’ın mektuplarla açıklamalar yapmasına izin verilmişti. Bebek katili seçime günlere kala HDP’ye yönelik son mektubunda tarafsızlık çağrısı yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Terörist başının mektubu HDP''nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı''na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur. PKK''nın siyaset acentesi HDP''nin terörist başının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır. “ demişti.

İlgili Haberler