AKP’nin görevi Hıristiyanlığa hizmet mi?

Akdamar Kilisesi’ni ve Sümela Manastırını Hıristiyan ibadetine açan AKP iktidarından Hasan Salih Gündüz’ün bir talebi var.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinde ibadet etmek yasaktır. Yani iktidar hukuku çiğnemektedir.
Madem öyle...
Biz de Mayıs aylarının son Cumasında İstanbul Ayasofya’da ve Ekim aylarının son Cumasında Trabzon Ayasofya’da namaz kılmak, mevlit okutmak istiyoruz.
Dindar Başbakan’dan sonra dindar Cumhurbaşkanı da seçtik; bize de Cuma namazı izni yahut en azından Kadir Gecesi’nde mevlit okutma izni verirler herhalde.”

* * *

AKP iktidarı, Hasan Salih Gündüz’ün bu talebine olumlu cevap veremez. Çünkü onların görevi, bu topraklarda Hıristiyanlığı diriltmektir. Hazırladıkları tanıtım çalışmasında “Türklük ve Müslümanlık negatif değerlerdir” diyorlardı.
Çok ağır bir iddia gibi gelebilir ama her şey meydanda. Dinlerarası diyalog  sloganı ile Vatikan’ın Müslümanları Hıristiyanlaştırma Projesi’ne hizmet eden, “La ilahe illallah Muhammedûn Resulullah”ın son bölümünü iptal ederek, Hıristiyanlarla aynı Allah’a inandığımızı iddia edenler bu iktidarın arkasındadır.
Prof. Dr. Hayder Baş diyor ki “Hazreti Muhammed’i devre dışına çıkartırsan o senin kıldığın namaz Allah’ın Kur’an’da beyan ettiği namaz olmaz. Ne olur? Beden eğitimi hareketleri olur. Namazda kime salât okuyoruz? Resulullah (SAV) Efendimize, Ehl-i Beyt’ine... O’nun aile efradına salatüsselam okuyoruz. Nerede okuyoruz? Namazda okuyoruz. Allah ve Cenabı Resulullah ve O’nun aile efradı var. Allah böyle murat ediyor, sen O’nu devre dışına çıkartıyorsun..
Yine bu iktidar döneminde ABD’ye geçit veren Irak saldırısına Türkiye müsaade etmiştir. Orada 1,5 milyon Müslüman kardeşimiz katledildi. 50 bin namus ehlinin namusu kirletildi. Sayın Başbakan, bu olaydan sonra Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığına getirildi. Ve bu eş başkanlığın anlamı; Türkiye’de olduğu gibi İslam’ın içini boşaltıp, insanları duyarsız hale getirebilmek için, o boşalan İslam’ın içine Hıristiyanlık akaidini yerleştirip, ‘canım o da olur, bu da olur’ tarzında bir Müslüman tiplemesine insanları getirmektir.”

* * *


BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil de “Neden hayır demeliyiz?” başlığı altında hatırlatmalarda bulunuyor:
1) Sahip olduğumuz en az 3 katrilyon dolarlık servetimizin elimizden gitmemesi için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; AKP iktidarı yabancıların çıkardığı madenden devlet payını yüzde 2’ye düşürdü.
2) Ülkemizin Cumhuriyetle özdeş kurumların bedavaya bu iktidarın yandaşlarına peşkeş çekilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
3) İşçilerimizin haklarını korumak AKP’nin onları kapının önüne koymasını engellemek için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; bu iktidar 4-C’yi getirdi yani sözleşmeli işçi çalıştırılabilir ve istenildiği zaman sözleşmesi fesh edilebilir ve kıdem tazminatı ödenmez.
4) Memurlarımızın ezilmesine üç kuruşa muhtaç ve banka kapısında dilenci hale gelmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
5) Halkımızın AKP döneminde zamlar altında inim inim inlemesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
6) Ülkemizin en kıymetli yerlerinin başta Başbakanın sözde one minute dediği İsrail’e ve diğer yabancı ülkelere verilmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
7) İnsanımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkının elinden alınarak, paran kadar yaşarsın konumuna itilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
8) Köylüyü bu iktidara ezdirmemek için bu referanduma hayır demeliyiz.
9) İktidarın Türk ABD idealleri doğrultusunda yönlendirmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.

Yazarın Diğer Yazıları