Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

AKP'nin rekorları!..

Komplekse gerek yok. İnsan hakları, basın özgürlüğü, hukuk konusunda dünya sıralamasının en altlarında olduğumuza bakmayın. Öyle bir şampiyonluk elde ettik ki "Guinness Rekorlar Kitabı" bile şaşırıyor. Soy isimleri bile olmayan 148 yaşındaki Ayşe Teyze ile 149 yaşındaki Zülfü Amca 31 Mart seçimlerinde oy kullanmak ve demokrasiye katkı sağlamak için muhtarlığa başvurmuş. Eee, Zülfü Amca, Ayşe Teyze bunu yapar da benim hemşehirlilerim boş durur mu? Kayseri, Melikgazi'de 1854 doğumlu Ayşe Ekici Halam da 165 yaşında ilk kez oy kullanma heyecanı ile seçmen listesinde yerini almış.

AKP'nin 17 yıllık devr-i iktidarında canım memleketimde ömür uzadığı için 100 yaşının üzerinde tam 6 bin 389 vatandaşımızın varlığı ile tanıştık. Bunların çoğu da 110 yaşın üzerinde... Ömür böylesine mucize ile uzarken 24 Haziran seçimlerinden bu yana 923 bin seçmen yok olmuş. Tsunami mi yaşadık? Deprem oldu da bizim mi haberimiz yok? 31 Mart'ta oy veremeyecek 923 bin vatandaşımızın 233 bin 937'si hayatını kaybetmiş. 205 bin 630 vatandaşımız asker olduğu için oy kullanamayacakmış! 21 günlük paralı asker mi bunlar? Bir şampiyonluğumuz daha var. Dünya rekorunu kimse kıramaz. 43 bin 278 kişi de hükümlü olduğu için oy kullanamıyor.

***

Amerika'ya, Rusya'ya, Almanya ve Japonya'ya nal toplatıyoruz resmen... 375 bin vatandaşımız "MERNİS" denen vatandaşlık bilgi sisteminden adını sildirmiş. Adres sisteminde olmadığı için oy kullanamayacak. 375 bin 107 kişinin icra takibinden kaçmak için kayıtlarını sildirdiği belirtiliyor...

Öte yandan nüfus patlaması yaşayan ilçelerimiz var. Niğde'nin Ulukışla ilçesinin bir gecede değişen tabelası gazetelere manşet oldu... Çankırı'nın Orta ilçesi geride kalır mı? 24 Haziran'da 8 bin 379 vatandaş oy kullanırken, 31 Mart'ta bu rakam 16 bin 401'e çıkmış. Bu yeni seçmenlerden 222'si ilk kez oy kullanacak. İftira atıyorlar... Köyden kentte göç var diye. Çankırı'nın Orta ilçesi cazibe merkezi olmuş. 4 bin 400 kişi İstanbul'dan, 3 bin 177 kişi ise Ankara'dan tası tarağı toplayıp memleketine yerleşmiş...

Başkent Ankara'mızın Bolu sınırında müthiş ormanların arasındaki Çamlıdere ilçemizde hayat var! 24  Haziran'da 6 bin 561 olan seçmen sayısı 12 bin 493'e çıkmış. Ankara'nın kirli havasından bıkan 5 bin 667 vatandaşımız baba ocağına geri dönmüş. Duydunuz mu?

Dünya rekorlarımızın şimdilik bilinenleri bunlardan ibaret değil. AKP hükümetinin sosyal ve ekonomik mucizeleri (!) yüzünden, tarım ve hayvancılıktaki rekor ilerlemesi, soğan ve patates ekip yurt ekonomisine katkı sağlama amacıyla yüzbinlerce vatandaşımız akın etmiş. Dört katlı binanın üzerine beşinciyi ekleyip 1400 kişi yerleşmiş. Adalardaki metruk binalara 550 kişi yerleşir de, çiftlik evinin bahçesine 1500 kişi sığmaz mı? Bütün bu mucizeleri gerçekleştirenlerin başındaki rekortmenler kim mi? Çok cahil kaldık be!.. Saray sofrasında adını bile telaffuz edemediğimiz ejder meyvesi ikram edilip, 100 tanesi de sarayın cebinden umreye giden muhtarlar gerçekleştirdi bu başarıyı...

***

Nüfus kaydı, soy bağı gibi e-devlet hizmetlerinin boşu boşuna mı yapıldığını sanıyorsunuz? "Osmanlının Torunları" söyleminin durup dururken mi çıktığını iddia ediyorsunuz! Koskoca hükümet 165 yaşında unutulan büyük büyük babaannenin yaşadığını ortaya çıkardı... İki dedesini tanımayanları aydınlattı! Nankörlüğün lüzumu yok!..

Demokrasinin beşiği olan Siirt'te bütün dünyaya örnek bir gelişme yaşandı. Bir binaya 2 bin 300 kişi bir gecede taşınıp o mahallenin ilçeye dönüşümünü sağladığını inkâr etmek de ayıp!..

Ne diyelim şu "dış güçler" bırakmıyor ki bu mucizeleri halka anlatalım! "Beka sorunu"ndan bi haber olan "zekâ"lar kabullenmese de söz konusu "beka" olunca gerisinin teferruat olduğunun altını çizelim.

"AKP rekorları"ndan oluşan bu dev eserlerin hükümet tarafından okuyucu garantisi verilerek basılıp, vatandaşa ücretsiz dağıtılacağı müjdesini verelim.

Duydunuz mu?

Yazarın Diğer Yazıları