AKP’nin son üye sayısı, istifa için ne gerekiyor?

AKP’nin son üye sayısı, istifa için ne gerekiyor?
 AKP’nin son günlerde kaybettiği parti üye sayısıyla ilgili mahkeme kararı istediği öğrenildi. Vatandaşların bu yüzden istifa etmekte ve üyelikten ayrılmada zorluk yaşadıkları ifade ediliyor.

İktidar partisi AKP’de son 1 yılda yaşanan 1 milyondan fazla üye kaybı dikkat çekiyor. AKP’nin resmi üye sayısı 9 milyona kadar düşerken, alınan son kararlar sonrası bu düşüşün yerini yükselişe bırakması dikkat çekti.

Düşüşün durma sebebi olarak, AKP’nin üyelikten ayrılmak isteyenlerin taleplerini işleme koymak yerine mahkeme kararı getirmelerini istemesi.

AKP teşkilat sorumlularının, istifa etmek isteyen üyelerini "Mahkeme kararı gerekiyor" diyerek yanılttığını belirten CHP'li Mahmut Tanal, AKP'den ayrılmak isteyen vatandaşlar için dilekçe örneği paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP teşkilat sorumlularının, partiden ayrılmak isteyen vatandaşları, "üyelikten istifa etmenin mahkeme kararı gerektiren zorlu bir işlem olduğu" şeklinde korkutup yanlış yönlendirdiklerini belirterek, Twitter hesabından AKP'den istifa etmek isteyenler için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına sunulmak üzere hazırlanmış dilekçe örneklerini paylaştı.

1 MİLYON ÜYE KAYBI SONRASI HAREKETE GEÇTİLER

AKP'nin son bir yılda 1 milyon civarında üye kaybettiğini belirten Tanal, "AKP'ye istifaya gelenler, 'Mahkeme kararı lazım' denilip yanlış yönlendiriyor. Halbuki Yargıtay'a, ilçe seçim kurullarına dilekçe vererek üyelikten çıkabilirsiniz. Ayrıca istifa işlemini E-Devlet'te de yapabilirsiniz. Dilekçe örneklerini sunuyorum" paylaşımını yaptı.

AKP'NİN İSTİFALARI DURDURMA TAKTİĞİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Vekil Mahmut Tanal, AKP'nin üye sayısı bakımından da günden güne eridiğini söyledi. Son dönemde yüz binlerce kişinin AKP'yle yollarını ayırdığını, istifaların sürdüğünü aktaran Tanal, AKP yöneticilerinin, istifaların önüne geçmek için farklı taktiklere başvurduğunu ifade ederek, "Mesela istifa kararı alarak AKP teşkilat binalarına gelen vatandaşlar, 'İstifanızı alma yetkimiz yok. Mahkeme kararı getirmeniz gerekiyor. Ancak mahkeme kararıyla istifa işlemi gerçekleşiyor' şeklinde yanlış yönlendiriliyor. Vatandaş geldiğine bin pişman oluyor. İstifa işleminin zor olduğu düşüncesi aşılanıyor. AKP'den ayrılmak için gelen kişi, 'Mahkemeyle uğraşamam' deyip istifadan vazgeçiyor. Biz de siyasi parti üyeliğinden ayrılmanın çok basit bir işlem olduğunu göstermek için bu dilekçeli paylaşımı yaptık. En önemli kolaylık ise doğrudan internetten E Devlet üzerinden siyasi parti üyeliği iptal başvurusu yapabilirsiniz" dedi.