AKP’ye anket şoku: “Özhaseki kaybediyor”

AKP’ye anket şoku: “Özhaseki kaybediyor”
AKP’nin yerel seçimler üzerine yaptırdığı iki anketin sonucu genel merkezde soğuk duş etkisi yarattı. Yapılan son anketlere göre; Ankara’da bugün seçim olsa, Mehmet Özhaseki kaybediyor.

Yerel seçim yarışı alevlendikçe, anket sonuçları da gelmeye devam ediyor. Partiler, bölgelerdeki oy potansiyellerini ve gidişatı görmek adına, araştırma şirketleriyle yaptıkları bilgi alışverişlerini hızlandırmış durumda.

Euronews’in, Reuters Haber Ajansı’na dayandırdığı haberde, AKP’nin üst düzey bir yetkilisinden alınan demeçte, "Partimize destek, yüzde 32-35 civarında. Bu da beklentilerimizin oldukça altında, ancak henüz seçim kampanyasının başındayız ve kararsızları ikna etmek için çalışacağız" ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

“BAŞKENT’TE YÜZDE 35’İN ALTINDAYIZ”

"Ankara'daki durum pek iyi değil. Diğer büyük şehirlerde de benzer durumla karşı karşıya kalabiliriz." diyen yetkili, İstanbul'da nispeten iyi olduklarını sözlerine ekledi. Bir diğer AKP'li yetkili de partinin yaptırdığı iki kamuoyu araştırmasının da kendilerini yüzde 35'in altında gösterdiğini dile getirdi. Ak Parti'ye olan destek geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yüzde 52,59'du.

İlgili Haberler