Akşener, Antalya'da Başbakan gibi...

Akşener, Antalya'da Başbakan gibi...
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Antalya’da vatandaşlarla buluştu. On binlerce kişiye hitap eden Akşener, kongrenin yasal bir hak olduğunu ve hiçbir yasa dışı girişimin kongrenin yapılmasına engel olamayacağını belirtti.

BÜNYAMİN ÖZTÜRK / YENİÇAĞ / ANTALYA

VER YESİN, ÖRT UYUSUN MUHAFALETİ BİTTİ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in Anadolu turu devam ediyor. Antalya’da vatandaşlarla buluşan Akşener, Konyaaltı kent meydanında vatandaşlarla buluştu. Sahneye bozkurt işaretiyle çıkan Akşener’i on binlerce vatandaş karşıladı.

Şehitler için ve Mustafa Kemal Atatürk için 1 saygı duruşu ve fatiha okunmasıyla başlayan programda, Akşener için uzun süre “Başbakan Meral” sloganları atıldı.

AKŞENER'İN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Bugün partimizin içişi olan kongremizi konuşmak için gelmiştik. Ama bugün sizin burada ortaya koyduğunuz fotoğraf sonrasında partinin içişlerini konuşmak gitti, Türkiye’yi konuşmak geldi. Bu tabloyu görenlerin neden bizim önümüze çakıl taşı, engel koymak istediklerini daha iyi anladık.

1919’dan sonra milliyetçilere Türkiye’nin ilk kez bu kadar ihtiyacı varken, biz bu oy oranını kabul etmedik ve yola çıktık. Biz 5 bin yıllık Türk tarihinin takipçileriyiz. 5 bin yıllık tarihimizin en önemli 2 özelliği vardır. Birincisi meşverettir, ikincisi Türk töresinin meşveretidir. Töre konuşmaya başlarsa han susar. Ancak bizde kurultay işletilmedi, meşverete başvurulmadı.

BALGAT AĞALARI UYUYAMAZ

Delegeye gidin dediler, gittik. 3 arkadaşımla birlikte 548 imza topladık. Bu imzalar bizim namusumuzdur. Bunun dışında kurultayda imza vereceğini söyleyen delegeler var. Eğer bunların sayısını açıklarsam Balgat ağalarını uyuyamaz, zaten fazla uyuyamıyorlardır, hiç uyuyamazlar.

7 Havuz gazetesi mahkeme kararı sonrasında bizi paralelcilikle suçladık. Biz paralalci, maralci değiliz. Ama siz o yandaşlar, candaşlar, onların sahipleri, hepiniz yamuksunuz yamuk.

ONLAR KORKAK TAVUK

Ülkücü Hareket engellenemez sloganlarını duyan Akşener “Hele bir engellensinler hele bir engellesinler” diye cevap. Ellerindeki tüm güçler Ülkücü hareketi engellemek için çabalıyorlar. Ama onlar korkak tavuk. Onlar bilmiyor ki birçoğumuzun idam sehpalarından geri dönüp geldiğini. Onlar bilmiyor ki vatanımız için canımızı ortaya koyduğumuzu…

Ey mütekebbir olanlar Burası ya Fettah diyor, bu sesi iyi dinleyin, iyi duyun.

Bu millet sizi “mili irade” diye getirdi. Haram yiyesiniz, dantelli kefenlerinizle kul hakkı yiyesiniz diye getirmedi. Bakan çocuklarını zengin ettiniz, haram lokma yediniz.

MHP İKTİDAR OLACAK, İKTİDAR OLACAK, İKTİDAR OLACAK

Ne yaparsanız yapın, ne kadar çabalarsanız çabalayın Milliyetçi hareket iktidar olacak, iktidar olacak, iktidar olacaktır. Biz böyle dediğimizde koltuk sevdalısı dediler. Evet, koltuk sevdalısıyız. Cumhurbaşkanı bir ülkücü olacak, Başbakan bir ülkücü ve milliyetçi olacak, yetmez Meclis Başkanı da Ülkücü olacak, o da yetmez bakanlar kurulunun hepsi milliyetçi, ülkücü olacak.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK VEKİLLERİ İSTİYORUZ

Bizi mecliste PKK’nın vekillerinin ardına attılar. Bizim buna itirazımız var. Meclis’in en sağından başlayıp, ortalarına kadar oturacağız. İşte o yüzden tek başına iktidar olacak vekilleri istiyoruz.

EKONOMİ PERİŞAN

Antalya’da kimle konuşsam aynı şeyi söylüyor ‘turizm öldü’. İlçelerden gezerek Antalya’ya geldim… Birçok dükkan, ev gördüm satılık veya kiralık. Ekonomi bu kadar iyiyse neden bu evler satılık, neden bu kadar dükkan boş. Bu sorunun cevabı dış politikada gelinen noktadır.

Mısır’a gittiler rabia yaptılar. Rabia’yı Suud ve Katar sofralarında bırakıp geldi bunlar. Hani Gazze’de, Filistin’de, Mescid-i Aksa’da Cuma kılınacaktı. Şimdi bunların hiçbirini duymuyoruz,  bunları İsraille pazarlık masasında bıraktılar.

VER YESİN, ÖRT UYUSUN MUHALEFETİ BİTTİ

Ver yesin, ört uyusun, muhafalet dönemi bitti. Ama bitti, bitti… Çünkü biz geliyoruz. İstedikleri muhafaleti bulamayacaklar. Biz geldiğimizde seçimi getirinceye kadar öyle bir muhafalefet yapacağız ki, bunlara ot yoldurmazsak namerdiz. Terör bizim işimiz. Terörün 6 ayda belini kıracağız. Ülkemiz bir huzur adası olacak, ekonominin büyümesini sağlayacağız ve eşit bir dağılım yapacağız.

Mükemmel bir eğitimi ilkokul öncesinden başlatacağız. Batı ile her anlamda yarışabilir bir eğitimi gerçekleştireceğiz.

İKTİDAR OLMAYA MERAKLIYIZ

İktidar olmaya meraklısın diyorlar. Evet meraklıyız. Şimdi soruyorum. Allah aşkına bir tane okul müdürümüz var mı, atanan öğretmenimiz, bileğinin hakkıyla atanan arkadaşımız var mı… Bürokrasiden, ekonomiden, hayatın içinden çekilen ülkücülerin hakkını savunmak için iktidar olmak istiyoruz.

BAHÇELİ’YE SORUYORUM

Son dönemde komşuluk ilişkileri sürüyor. Sayın Genel Başkan, 17-25 Aralık sizin için bir hırsızlık bir yolsuzluk soruşturması mıdır? Şayet değilse odanızda Can Dündarla yaptığınız görüşmede ili çıkarılmış 17.25’i gösteren bir saat vardı. O saat duruyor mu. Daha önce “Ver Bilal’i Al başkanlığı” diyordunuz hala bu görüşte misiniz. Eğer böyle düşünüyorsanız sorun.

Ama son dönemdeki söylemleri görünce, genel başkan yardımcılarının yandaş, candaş medyadan çıkmadığını görünce 17-25 aralık bir yolsuzluk soruşturması mıdır, yoksa Erdoğan’a yapılmış bir darbe midir? Bu sorunun cevabını almadan sormaya devam edeceğim.

Bu soruları sormayayım diye beni tedbirli ihraç edeceklermiş, etsinler önemli değil. Önemli olan millet ihraç etmesin, millet. İhraç da etseniz, tedbir de koysanız yıldıramayacaksınız, korkutamayacaksınız, geri adım attıramayacaksınız.

Genel merkeze sesleniyorum. Yapın şu kongreyi, çıkın odalarınızdan, yeter koltuk eskittiğiniz, artık ayakkabılarınızı eskitin.

BİR ÜLKÜCÜNÜN BURNU KANARSA GÖK KUBBEYİ BAŞINIZA YIKARIM

Bir ülkücünün burnunu kanatanın başına gök kubbeyi yıkmazsam bu ülkede kalmak haram olsun. Nasıl ki Ülkücünün başına bir şey gelirse gök kubbeyi yıkacaksak, bir Türk’ün başına bir şey geldiğinde de aynı tepkiyi göstereceğiz… O yüzden korkuyorlar.

antalya-fotolra.jpg