Akşener Giresun ve Ordu'da

Akşener Giresun ve Ordu'da
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, vatandaşlar buluşmaya devam ediyor. Akşener Giresun, Ordu ve Fatsa'da on binlere seslendi.

HANİFE AÇIKALIN / GİRESUN

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Akşener, Giresun'da vatandaşlarla buluştu. Yoğun bir yağış olmasına rağmen alanı hınca hınç dolduran vatandaşlar Akşener'e sevgi gösterilerinde bulundu. 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Akşener, miting alanına geçmeden önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte toplantıdan önce çıkanlar:

-En çok vatandaş merak ediyor. Bir tarafta genel merkez bir tarafta muhalefet denilen 5 kişi yarışacak. 5 kişiye karşı 1 kişi yarışacak gibi duruyor. Birleşim olursa kolay ama ayrı ayrı seçime girildiği taktirde MHP’de değişim yaşanmazsa sonucu ne olur?

Ben ve 5 arkadaşımın bir iddiası var. Herkes çok iddialı Sayın Bahçeli de dahil. Birleşmeye umup uymamak konusunda ben bir şey söyleyemem. Ama herkes aday olur. 548 imzadan bugüne kadar kimse imzasını geri çekmedi. Bendeki sayıya göre 854 kişi dediler ki tüzüğü değiştirirseniz size oy vereceğiz. Açıklanan resmi bilgilere göre de 748 delege tüzüğün değişmesini istiyor. Birinci aşama olarak önce tüzük değişikliği yapılacak. İkinci aşama olarak da seçimli kongreye geçilecek. Delege derse kardeşim hadi yan yana gelin. Bu yan yana gelişi ancak üst kurul delegeleri sağlar. Kimse üst kurul delegelerinin lafından başka bir şey söylemez. Birinci tur olur adaylar sıralanır. Sonra delege derki x kişisi önde bu arkadaşın arkasında birleşin. Buna uymak zorundayız. MHP olarak çok nazik bir seçim süreci götürdük. İşbirliği içinde rekabet kavramına uyduk. En küçük rencide edici tavrımız olmadı.

-Sürekli tedbirli olarak disiplin kuruluna verileceğiniz ve seçime giremeyeceğiniz söyleniyor. Bu konuda hukukçularınızla konuştunuz mu? Bir de Özal ve Erdoğan’ın rüzgârını siz yakaladınız. Meclis’teki MHP grubuna seçilmediğiniz takdirde hakim olabilecek misiniz? Yoksa erken seçim mi isteyeceksiniz?

Hukukçularımızla tabi ki konuştum. Edip Semih Yalçın’ın bir açıklaması vardı. Kesinlikle ihraç yoluna gidilmeyecek demişti. Ben Bahçeli’nin bugüne kadar yalan söylediğini duymadım. Dolayısıyla sözlerine güveniyorum. Biz 40 kişilik MHP grubuyuz.Televizyonlarda sokaklarda MHP ve kurultay konuşuluyor. Etkin muhalefet nasıl yapılır anlamış durumdalar. AKP bile her şeyi ile taraf oldu. Anadolu’da bir söz vardır ver yesin ört uyusun. Muhalefet de bu tembellikte. Bizimle bu dönem bitti. 36 ili gezdim. Seçim zamanı bile bu kadar gezilmiyor. Ama ben sadece delegelerle değil halkla da buluşuyorum. Bunun anlamı kitlesel muhalefet anlayışına vatandaşın duyduğu özlemdir.

 

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener basın toplantısının ardından Topal Osman türbesine giderek dua etti.

Türbe ziyaretinin ardından Giresun Atapark Meydanı’na geçen Akşener, vatandaşlar ve partililer ile biraraya geldi. Yağan yağmura rağmen meydanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Akşener’in konuşması sık sık, “Başbakan Meral” sloganları ile kesildi.

Konuşmasına terör konusuna değinerek başlayan Akşener, “Bu cennet vatanı bize emanet ettiler. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bu cennet vatana sahip çıktık. Bu emaneti koruduk, korumaya devam edeceğiz” dedi.

KURULTAYIMIZ 19 HAZİRAN'DA

Türkiye’de bugün Güneydoğuda bir mücadelenin sürdüğünü ifade eden Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözüm süreci deyip, analar ağlamasın deyip valilere, Alay komutanlarına, Tümen komutanlarına, Emniyet müdürlerine çevir kafanı silahlı teröristler girsin diyenler ağır silahlarla şehirlerimizi bombalarla dolduran, tüneller açan ve bugün Türk devletine, Türk milletine meydan okuyan terör örgütü ile şimdi akılları başlarına gelip silahlı mücadele edenler var ya… Evet mücadele edenlerin yanındayız ama onların 2014’de çözüm süreci sebebiyle çıkarttıkları kanun hala geçerlidir ve hiçbir hükümet üyesi bugüne kadar güneydoğuda mücadele eden evlatlarımız, polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız şu an hukuki bir güvence içinde değiller. Bu güvenceyi sağlamak için parmaklarını kıpırdatmadılar. Bugün bu meydandan Giresun’dan onlara sizin adınıza sesleniyorum. Demişlerdi ki askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Evet, askerlerimiz bunu gösterdi. Ama siz terörle mücadele ederken yan gelip yattınız. Terörle mücadelede düne kadar PKK’lılara tam 29 Ekim’de ülkemizden gidebilirsiniz dediniz. Apo yakalandığında yanında askerleri vardı. Abdullan Öcalan’a bana olduğu kadar düşman değiller. Ne yaparsanız yapın bu değişimin önüne geçemeyeceksiniz. Allahın izni ile 19 Haziran’da tüzük kongremiz daha sonra da seçimli kongremiz olacak. Ve MHP iktidara yürüyecek.”

aksener-giresun1.jpgaksener-giresun2.jpg

 

 

"ÜLKÜCÜ HAREKETİ ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR OUT'A DÜŞTÜ"

Programının devamında Meral Akşener Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar ve partililer ile buluştu. İzmir eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun konuşması ile başlayan programda Akşener'e Fatsa Spor atkısı hediye edildi.

"Başbakan Meral" sloganları, alkışlar ve sevgi gösterileri ile konuşmasına başlayan Akşener, "Sizlerle birlikte çıktığımız bu yürüyüş kurultay yürüyüşü değil. Aynı zamanda iktidar yürüyüşüdür" dedi.

Alandan yükselen, "Ülkücü hareket engellenemez" sloganlarına da Akşener, "Siz karar verirseniz kim engelleyebilir. Yeter ki siz karar verin. Engellemeye çalışanlar out'a düştüler" sözleriyle karşılık verdi.

 

'Bunlar bir baltaya sap olamamış bakan çocukları'

Cumhuriyet meydanındaki kadınlara seslenen Akşener, şunları kaydetti: "Oğlunuzu arasanız ya evreyim ya işteyim der. Oğlum cebinde kaç liran ver deseniz ne kadar çıkar? Bu meydanlarda en fazla 50 lirası olan çıktı. Ama bazı evlatlar var ki, 'evde 2 trilyoncuk para var baba' diyorlar. Bunlar bir baltaya sap olamamış bakan çocukları. Haram yediğin zaman o andan itibaren haya ve edep duygularınız kaybolur. 17-25 Aralık Türkiye'de önemli çalkantı yarattı. Bir kısmı dedi ki hırsızlık ve yolsuzluk soruşturmasıdır. Birileri de dedi ki komplodur. Rıza bey Amerika'da tutuklandı. Şimdi Amerikalı bir savcı Türkiye'deki muhteremleri tiril tiril titretiyor. Analar ağlamasın dediniz. Çözüm süreci olsun dediniz. 'Apo bilge lider' dediniz. 'Namaz kılardı, Apo olmasaydı halimiz ne olurdu' dediniz. Dediler mi? Dediler. Sizin terörle mücadele anlayışınız bu"

"Bu fındık meselesi yüzünden iktidarın başının kâbusu olacağız" diyen Akşener, "Fındığı her gün gündemde tutacağız. Ta ki bu stratejik ürün baş tacı olana kadar" şeklinde konuştu. 

Meral Akşener, taşerona mal edilmiş gençlere sahip çıkacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin birinci görevi aç olanı doyurmak, çıplağı giydirmektir. Bunu bir marifetmiş gibi vatandaşının başına kakıyorlar. Belediyeler yardım yaparken büyük büyük afişler asıyorlar. Afişlerde pos bıyıklı adamlar. Sizin en büyük ayıbınız vatandaşı muhtaç bırakmaktır. Utanmadan kendilerini afişe bastırıyorlar."

fatsa.jpg