Akşener hakkında her şey!

Akşener hakkında her şey!
Türk siyaset gazeteciliğinin usta kalemi Sabahattin Önkibar yeni kitabı "ASENA" ile gündemin en çok konuşulan ismi Meral Akşener'in bu günlerde kuruluşu tamamlanacak yeni partinin liderliğine uzanan siyasi yolculuğunu masaya yatırıyor.

Bugüne dek hiç duyulmamış bilgi ve anekdotlar aktaran Önkibar, Akşener'in Erdoğan'a rakip olup olamayacağı tartışması ekseninde, dünden bugüne olaylar ve portreler galerisi oluşturuyor. Önkibar, odağına Meral Akşener'i aldığı bu çalışma ile aynı zamanda; ülkücü hareket, DYP, Çiller, Susurluk, 28 Şubat, AKP, FETÖ, Bahçeli, MHP ve Akşener'in kuracağı yeni partiyle beraber yakın dönemin siyasi röntgenini çekiyor.

Amerika tarafından desteklendiği iddialarına Akşener'in "Ben onlar gibi daha başbakan ve cumhurbaşkanı olmadan Beyaz Saray'da ağırlanmadım. ABD'ye gidip icazet istemedim. Sözler vermedim. Onların arzusuyla BOP eşbaşkanı olmadım..." diyerek cevap verdiğini hatırlatan Önkibar kitabında "Akşener, ne zaman 'Kahrolsun Amerika!' dedi…" sorusunun cevabını da veriyor.

Sabahattin Önkibar'ın büyük yankı yaratacak "ASENA / Meral Akşener'in Dünü ve Bugünü" kitabında cevabı verilen sorulardan bazıları şöyle:

*Akşener'in Alpaslan  Türkeş'le hiç  bilinmeyen  ilişkisi nasıldı ?

*Kısa bir   süre önce Akşener'in hapse atılması için yapılan gizli pazarlık ne idi

*Akşener  için yakın gelecekte düşünülen imha  operasyonu için  nelerin  ve kimlerin kullanıldı?

*Her şeyi göze aldım diyen Akşener neye güveniyor?

*Akşener ABD tarafından  destekleniyor mu? Washingtondan icazet aldı mı?

*Akşener'in  evine gelen haczin perde arkası!

*Akşener, AKP kurulurken  neye isyan etti ?

*Akşener'e yapılan kaset iftirasının perde arkası?

*Akşener'e AKP'nin  yaptığı  bakanlık teklifinin bilinmeyenleri neler?

*Akşener kime asker darbe yapacak dedi!

*Akşener için, kim MHP içindeki şeytan dedi?

*Akşener'in Turan sarhoşluğunu yaşadığı an!

*Akşener 'eski Maocu' kocasını nerede tanıdı ve nasıl aşık oldu?

*Akşener'e partisi için finans desteğini kim niye veriyor?

*Akşener'e göre Türkiye'de derin devlet var mı?

*Hacca giden Akşener, Kur'anı kaç kere hatmetti?

*Akşener'e göre din ve dincilik?

* "Ülkücülükten geçinenler" hakkında Akşener ne düşünüyor…

Kırmızı Kedi Yayınevi Tel:(0212) 244 89 82

***

Renklerin ustalarıyla

Dr. Erdoğan Tanaltay her ne kadar değerli bir nöro-psikiyatr olarak ünlenmiş ise de kültür sanat çevrelerindeki şöhreti de yabana atılacak ölçüde değildir. Dr. Tanaltay mesleki çalışmalarındaki ünü kadar, sanat ve edebiyat dünyasında da ün sahibidir. Sanata düşkünlüğü ve kişilerle iletişim kurmaktaki yeteneğiyle sanat dünyasında pek çok ustayla dost olmayı başarmıştır. Sanatçılarla dostluğunu yazıya döken Tanaltay, böylelikle kültür hayatımıza "Sanat Ustalarıyla Bir Gün" adlı kitabı kazandırmış. Sanırım ilk baskısı 1990'da yapılmış olan kitabın elimdeki 2. baskısı 1993 tarihini taşıyor. Tekin Yayınevi'nden çıkan kitap Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmen ve öğrencilere de tavsiye edilmiş.

Tanaltay'ın resim sanatının önde gelen sanatçılarıyla yaptığı söyleşilerini topladığı kitap aslında kültür hayatımızda bir boşluğu dolduracak nitelikte. Tam 37 ünlü Türk ressamıyla yapılmış söyleşilerin yer aldığı kitap, Tanaltay'ın akıcı Türkçesiyle bir solukta okunabiliyor. Kitap, yazarın sanatçılarla olan dostluk ilişkileri içinde, Türk resim sanatının önde gelen ustalarını daha yakından tanıyabilme fırsatı veriyor.

"Sanat Ustalarıyla Bir Gün"de söyleşileri yer alan sanatçılar sırasıyla şöyle:

Mahmut Cuda, Elif Naci, Ali Çelebi, Hasan Kavruk, Cevat Dereli, Cihat Burak, Zeki Faik İzer, Nuri İyem, Naim Uludoğan, Nazmi Ziya, Sabiha Bozcalı, Zehra Say, Hüseyin Gezer, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Leyla Gamsız, Adnan Varınca, Kenan Yontunç, Celal Tutant, Nedim Günsur, Adil Doğançay, Zühtü Müridoğlu, Necdet Kalay, Süleyman Saim Tekcan, Eren Eyüboğlu, Hüseyin Bilişik, Numan Pura, Ali Karsan, Kenan Özbel, Rahmi Artemiz,, Sabri Berkel, Füreyya Koral, Yavuz Görey, selim Turan, Neşet Günal, Şadan Bezeyiş, Turan Erol.

                                                                                                                                                       (Ahmet Yabuloğlu)

***

Yurt sevgisi namustandır

Eğitim-öğretim alanında önemli ve etkin katkıları ve yararlı çabalarının yanısıra önemli araştırmalarıyla dikkat çeken  Atilla Çilingir, "Önce Vatan" adlı bir kitaba daha imza attı. Çilingir'in bu kitabının; yurt sevgisinin, ulus bilincinin, devlet değerinin, gerçek milliyetçilikle Atatürk saygısının anlamlı yansımalarını içerdiğinin altını çizen Yekta Güngör Özden önsözde şu değerlendirmeye yapıyor:

Kutsal bildiğimiz, çoğu ulusal değerlerimizin ve özelliklerimizin, anlamı konusunda değişik yaklaşımlarla, zihin bunaltıcı konuşma ve yayınlarla bozgunculuğu sapkınlığa kadar götürenlerin olduğu bir ortamda Sayın Çilingir'in kavramlara, konulara ve yapılara ışık tutan çalışması övgüye değer bir çalışmadır. Tanımlardan olaylara uzanan geniş bir çizgide açıklamaları ve değerlendirmeleriyle bilgilere katkısı, irdeleme ve saptama açılımları gerçekten kutlanacak bir ürün kazandırmıştır. Son yılların önemli olaylarına ilişkin değinmeleri birer uyarı, birer çağrı ve birer öze dönüş bilgilendirmesidir. Okurlara içtenlikle salık veriyor ve kendisini kutluyorum.

Bilgeoğuz Yayınları Tel:(0212) 527 33 65

***

Musul- Kerkük

Süleyman Sefer Cihan yönetimindeki Batı Trakya Dergisi son sayısında kapsamlı bir Musul-Kerkük dosyasıyla okurlarının karşısına çıkarken fazlaca bilinmeyen tarihi gerçeklere de belgelerle ışık tutuyor.

İletişim Tel:(0532) 331 00 98