Akşener "Hiçbir tehdit bizi yolumuzdan çevirmeyecek"

Akşener "Hiçbir tehdit bizi yolumuzdan çevirmeyecek"
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener yurt gezilerine Kayseri'de devam etti. Akşener olağanüstü kurultayı işaret ederek "Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Muhalefeti kendilerinin tanzim ettiği, ver, yesin, ört, uyusun bir muhalefet anlayışının var olduğu, her türlü hakarete sessiz kalındığı bir muhalefet anlayışı ortadan kalkmıştır." dedi.

Akşener, "Başbakan Meral" yazılı pankart ve sloganlarla karşılandığı kentte Kadir Has Spor Salonu'nda partililere seslendi. Salonunu hıncahınç dolduran vatandaşların ve partililerin, "Başbakan Meral" sloganları atıp yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Akşener, kürsüye "Türk dünyasının lideri" anonsu ile davet edildi. Sözlerine, "Başbuğumun hemşerilerinden destur almaya geldim" diyerek başlayan Akşener şunları kaydetti:

"Siz yol veriyorsanız, 'yürü' diyorsanız, 'koş' diyorsanız, hamdolsun, şart olsun ki bu beden bende olduğu sürece koşacağım, yürüyeceğim, hiçbir tehdit, iftira, hakaret ne sizi ne beni ne arkadaşlarımızı yolumuzdan çeviremeyecek. Ta ki MHP'nin 3 hilalli bayrağını önce Çankaya'ya, sonra Beştepe'ye sonra Meclis'e çekinceye kadar koşacağız. Bugünden itibaren bazılarının uykusu kaçabilir. Artık seyahatler daha uzun olabilir. Bakarsın biri Azerbaycan'da bir ay kalır. Öbürü bilmem nerede daha fazla kalır çünkü Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Muhalefeti kendilerinin tanzim ettiği, ver, yesin, ört, uyusun bir muhalefet anlayışının var olduğu, her türlü hakarete sessiz kalındığı bir muhalefet anlayışı ortadan kalkmıştır."

"TARİH BİZE BİR GÖEV, VEBAL YÜKLEDİ"

Konuşmasının devamında başlattıkları hareketin gerekçelerini anlatıp, "Tarih bize bir görev, vebal yükledi" diyen Akşener, "Onun için kalktık ayağa ve bugün buradayız. Milletimizin sesini duyanlar burada. 1 Kasım seçim sonuçlarından sonra 2,5 milyona yakın oy ve 40 milletvekilinin 5 ayda kaybedildiği bu da genel merkez tarafından çok normal kabul edildiği bir ortamda önce tabanımız dedi ki biz Türk milliyetçileri bu sonucu hak etmedik. Ne yapalım kurultay yapalım dedik. Kurultay töredir. Töre konuştuğunda han da susar hakan da susar. Ama kurultay talebimiz her şekilde engellenmeye çalışılınca bu günlere kadar geldik ve 19 Haziran tarihine ulaştık. 19 Haziran'da kurultayımız sizin iradenizle gerçekleşmiş olacak. 19 Haziran'da kurultayımızı yapıp iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.

"ACELEMİZ VAR, İKTİDAR OLACAĞIZ"

Milletin üzerinde korku duvarı örüldüğünü söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

"Siz bu kanaati 15 Mayıs'ta Ankara'da toplanıp yerle bir ettiniz. Demek ki Ülkücüler isterse her şey olabilirmiş. Demek ki Ülkücüler hak aradığı zaman o hak elde edilirmiş. Hak verilmez, alınır. 15 Mayıs'ta haklarımızı aldınız. Sadece bizim haklarımızı değil, bu ülkede milyonlarca korkan vatandaşın, 'Aman, ağzımdan yanlış bir söz çıkar da koştura koştura mahkemeye giderim, hapis yatarım, ağzımdan bir söz çıkar da şirketime kayyum atanır, ağzımdan bir söz çıkar da oğlum, kızım okuldan atılır, kocam işsiz kalır.' diyen milyonlarca insanın korkularını ortadan kaldırdınız. Bunu yarın tarih en önemli demokrasi mücadelesi olarak, 'Ülkücüler buradaydı, korku duvarını yıktılar.' diye yazacak.

Allah sizden razı olsun. Ülkücüler demokrasinin nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir sözünü hayata geçirdiniz. Milletimizin umudu oldunuz. Ülkemizde hem dış politikanın hem ekonominin hem hukukun üstünlüğünün hem de demokrasinin tam işlemesi için duruma vaziyet etmek üzere iktidar olacağız. Mücadelemiz var. Yalansız, talansız, dolansız, haramsız, haram lokmasız bir yönetim anlayışını ülkemizde yeniden tesis etmek için iktidar olacağız ve acelemiz var. Şöyle bir Türkiye hedefliyoruz. Ülkemizi bayram sofrasına oturtacağız. Huzuru, adaleti yeni baştan tesis edeceğiz."

Akşener, ilk önce Denizli'den başlattıkları, iktidar yürüyüşlerini Kayseri'de taçlandırdıklarını, bunu gören dostların sevineceğini, rakiplerin ise uykusuz kalacağını sözlerine ekledi.

Salonun tribünlerini dolduran çok sayıda vatandaşın hep birlikte açtığı "Başbakan Meral" pankartlarının oluşturduğu tabloyu işaret eden Akşener, "Muhteremler bu pankartların fotoğraflarını görecekler sanırım bir iktidar daha değişir" sözleriyle karşılık verdi. Meral Akşener'e konuşmasının sonunda kilim, Erciyes Bozkurtları tablosu ve Kayseri Spor forması ve atkısı hediye edildi.