Akşener: Hukuki ve siyasi mücadelemiz sürecek

Akşener: Hukuki ve siyasi mücadelemiz sürecek
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyatı tedbir kararı ve son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener açıklamasında, "Yasaya ve vicdanlara aykırı mahkeme kararları ile Türk Milliyetçileri engellenemeyecek, hukuki ve siyasi mücadelemiz ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam edecektir" dedi. Akşener süreçle ilgili şunları söyledi: "25 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğumuz Olağanüstü Büyük Kongre çağrımıza karşı; Genel Merkezin "Kim ne kadar imza toplarsa toplasın bizimle değil mahkemelerde haklarını savunmalarını tavsiye ederiz" şeklindeki açıklamasının ardından MHP Üst Kurul Delegeleri olarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde kongre talebi ile hukuk mücadelesi başlatıldı. Mücadelenin başından beri başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere AKP iktidarının bir çok engelleme ve hukuka aykırı müdahalesine maruz kaldık. Mahkemenin tüm baskılara rağmen büyük kongrenin toplanması yönünde karar vermesinin ardından maruz kaldığımız hukuksuz uygulamalar da arttırıldı. 
Genel Merkez tarafından yargı kararına saygı duymak yerine Yargıtay'a, Anayasa Mahkemesine, Tosya, Gemerek, Tomarza Asliye hukuk mahkemelerine, icra dairelerine ve açıklamaya dahi çekindikleri birçok merciye başvuruda bulunuldu. Tüm baskı ve geciktirme çabalarına rağmen nihayet Yargıtay haklı olduğumuzu tescil etti ve 19 Haziran da Milliyetçi Hareket Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi 664 üst kurul delegesi ve binlerce ülkücünün katılımı ile gerçekleştirildi. Tüzüğün değiştirilmesi ve genel başkan seçimi kararı alınmasının ardından rahatsızlığı iyice artan iktidar hem medya hem de diğer kurumlar vasıtası ile tekrar devreye girdi. Yargıtay kararına saygılı olacaklarını ve 10 Temmuz da seçimli büyük kongre yapılacağını bizzat genel başkan sözü olarak ifade eden genel merkez ise bu sözlerini çiğnemiş, YSK toplantısına 10 dakika kala, yapmış oldukları kongre başvurusunu gizlice geri çekmiştir. Tüm bu yaşananların göz önüne alındığında Milliyetçi Hareket Partisi Üstü Kurul delegelerinin büyük kongre toplanmasına yönelik ısrarlı çabaları hukuk dışı uygulamalar kullanılarak engellenmeye çalışıldığı açıkça görülmektedir. Daha önce verilen tedbir kararı gibi 19 Haziran da toplanan büyük kongreye karşı alınan tedbir kararının da hukuksuz olduğu ortaya çıkacaktır. Yasaya ve vicdanlara aykırı mahkeme kararları ile Türk Milliyetçileri engellenemeyecek, hukuki ve siyasi mücadelemiz ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam edecektir."