Akşener ihraç edilebilir mi?

Akşener ihraç edilebilir mi?
MHP'de ihraç tartışmalarında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Genel başkan adayı Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, parti genel merkezinin eski tüzüğe göre işlem yapamayacağını söyledi.

MHP Genel Merkezi'nin, genel başkan adayı Meral Akşener ve Çağrı Heyeti üyelerine disipline sevk etmesinin ardından sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, MHP Genel Merkezi'nin eski tüzüğe göre ihraç kararı alamayacağını söyledi. 

MHP Tüzüğü'nün 11. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle, Meral Akşener ile Çağrı Heyeti'nden Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevklerine ilişkin Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, genel merkezin eski tüzüğe göre işlem yapamayacağını savundu.

Bahşi,yaptığı açıklamada, genel merkezden disiplin kuruluna sevk yönünde bir kararı zaten beklediklerini, bu sebeple hazırlıklı olduklarını belirtti.  

"Akşener'e olan talebin önüne geçemeyen genel merkezin, önce mahkeme süreçleri ile yolunu kesmeye çalıştığını" söyleyen Bahşi, "daha sonra darbe girişimini takip eden günlerde zarar görmesini beklediğini, darbeden de ümidin kesilmesinin ardından bazı eski FETÖ'cüler ile malum büyükşehir belediye başkanının saldırılarının izlediğini, bunlardan bir sonuç çıkmaması üzerine disiplin sürecini başlattığını" savundu.

Feridun Bahşi, "19 Haziran'daki kurultayda delegeler tüzüğü değiştirdi. Bu tüzük yürürlüğe girdi ve 5 gün yaşadı, sonra mahkeme kararıyla uygulaması tedbiren durduruldu, kaldırılmadı. Bundan dolayı genel merkez eski tüzüğe göre işlem yapamaz. Çağrı Heyeti'nin disiplin kuruluna sevki de görevlerini sonlandırmaz çünkü onlara yetkiyi parti değil mahkeme verdi" değerlendirmesinde bulundu.