Akşener: İl binalarını kapatmak MHP'ye yakışmıyor!

Akşener: İl binalarını kapatmak MHP'ye yakışmıyor!
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Gümüşhane’de halkla buluştu. On binlerce kişinin karşıladığı Akşener, yaptığı açıklamalarda, genel merkez yönetiminin valilik kararıyla il teşkilatlarını kapatmasına tepki gösterdi.

Fatih ERBOZ - Hanife AÇIKALIN

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Genel Merkez yönetimi tarafından kapatılan Gümüşhane teşkilatını ziyaret etti. Akşener, Gümüşhane'de vatandaşla buluşup, kendisiyle klasikleşen cadde yürüyüşünü gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgisinden yürümekte zorlandığı görülen Akşener'e, özellikle gençler ve kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Akşener,  11'inci il ziyaretini Gümüşhane'de gerçekleştirdiğini belirterek, Büyük Kurultayın toplanması için 548 imzanın teslim edilmesine rağmen Genel Merkez yönetiminin mahkemeyi işaret ettiğini, kendilerinin de bu süreci başlattıklarını kaydetti.

KUTLU BİR YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

İmza veren il başkanlarını ve yönetimlerinin görevden alınmalarının demokratik bir tavır olmadığını ifade eden Akşener, 12 Eylül cuntasının ardından Valilik kararı ile polis marifetiyle il binalarının kapatılmasının MHP'ye yakışmadığını söyledi. 1 Kasım seçimlerindeki sonucu hazmedemeyenlerin "kutlu bir yürüyüş" başlattığını anlatan Akşener, şunları kaydetti:

"Bu kutlu yürüyüş genel merkezle bir hesaplaşma değil. Mahkemenin karar vereceği 8 Nisan'a kadar, yapılan yanlışları anlatmaya devam edeceğiz. İşbirliği içinde hareket ederek sonuç almak istiyoruz. Başbuğ'un bizlere bıraktığı, 'ülkücü ülkücünün kardeşidir' düsturundan hiçbir zaman ayrılmıyoruz. Bu yolda sonuna kadar gideceğiz."

Kurultay kararına ilişkin olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinin yetkili olamayacağına ilişkin bir soruya Akşener, "Buna ilişkin geçmişe yönelik emsal kararlar var. Biz iddiamızı, Genel Merkez de itirazını sürdürecek. Hukukun üstünlüğüne olan inancımız doğrultusunda hareket edeceğiz"  yanıtı verdi.

AKÇURA’NIN, GÖKALP’İN, 1923’ÜN ÇİZGİSİNDEYİZ

Basın toplantısında ayrıca Akşener'e 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçlardan başka MHP'de bir çizgi kırılması yaşanıp yaşanmadığı da soruldu. Akşener şu yanıtı verdi:

"MHP çok uzun bir yola dayanan fikri müktesebatı olan, fikri temelleri sağlam siyasi bir organizasyondur. İdeolojik problem benim tarafımdan tanımlanmıyor. MHP 1923 yılında cumhuriyeti kuran kurucu iradeyi temel alan bir partidir. Aynı zamandan Yusuf Akçura, Ziya Gökalp gibi düşünürlerin fikirlerini temel alır. Türkiye'de fikri iktidarı ölmeyecek bir harekettir."

TÖRE KONUŞTUĞUNDA HAKAN SUSAR

AKP'nin demokrasiden anladığının sadece kendi istediğini yapma özgürlüğü olduğuna dikkat çeken Akşener, AKP'nin ekonomiyi kamu kaynaklarını harcamak olarak gördüğünü belirti. Demokrasinin bireysel özgürlükleri yaşamak olduğunu aktaran Akşener, "MHP içinde emek verenler bir konuyu eleştiriyor diye hain, fitneci olarak nitelendiriliyor. Diyorsunuz ki her ülkücü genel başkanlığa aday olabilir ancak aday olan linç ediliyor. Biz bunu değiştirmek için ülkücü ülkücünün öz kardeşidir düsturunu unutmadık. 'Töre konuştuğunda Hakan susar' düsturundan hareket edilmeli. Herkes aday olur, üst kurul delegeleri kararını verir biz de uyarız" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM OLURSA BAŞKANLIK OLMAZ

Meral Akşener Başkanlık sistemi ile ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

"MHP'de değişim olursa Başkanlık sistemi olmaz. MHP değişim yaparsa Başkanlık sistemi biter. Başkanlık sistemi milletin 15 yılına mal olur."

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU MHP’DEDİR

Meral Akşener AKP iktidarını da eleştirerek,  "İktidar, bir sosyal katmanın karşısına bir diğerini koyarak kolay yoldan oy almayı tercih ediyor. Biz bu saygısız dille mücadele edeceğiz. Bu saygısız dili değiştirmeliyiz. Bu saygısız dili ortadan kaldıracak olan MHP'dir. Hukukun üstünlüğü yargının bağımsızlığını MHP olarak rahatlıkla sağlarız. 41 ülke içinde güven endeksi sıralamasında Türkiye sonuncu sıralarda. Bunu değiştirecek olan MHP'dir" diye konuştu. 

bayburt-yolu.jpg