Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Akşener ile teke tek

Meral Akşener'e medyada uygulanan ambargo ve karartmayı gazetesinde yazma cesareti sergileyen Fatih Altaylı bu defa Akşener'i, HaberTürk televizyonuna konuk etti. İyi bir Galatasaraylı olan Altaylı'yı Güneş Gazetesi günlerinden tanırım. Altaylı 'nın evirip çevirmeden yönelttiği sorulara anlaşılır cevaplar veren Akşener'i tebrik etmek gerekir. İbadetlerini eksiksiz yerine getiren Meral Akşener oruçlu olduğu halde günde bin kilometre yol kat edip üç ayrı miting gerçekleştiriyor. Şahsen bu tempoya ayak uyduramayacağımı itiraf etmeliyim. Yüklendiği sorumluluk hiç kolay değil. Ekranda yorgunluk yüzüne yansımış olsa da onun kararlılığı ve hedefe kilitlenmesini kimse perdeleyemez.

Siyasal İslamcıların para ile buluşmadan önce dile getirdikleri "siyahi" benzetmesiyle vurdu rakiplerini. "ABD de siyahiler beyazlara nazaran 2-3-5 katı çalışmak zorundadır" sözleri ile karartmacılara ders verdi.

"Selçuklu coğrafyası" tabirini kazandırdı literatürümüze. İç Anadolu yerine Selçuklu Coğrafyası son derece şık. Ve bu coğrafyada İYİ Parti'nin çok önde olduğunu vurguladı. Adana ve Hatay-Samandağ saptaması ilginç. Bu iki ilimiz Türkiye'nin aynası gibidir. Siyasi olarak ülke genelini yansıtır. Tarihçi ve öğretmen Akşener, Selçuklu coğrafyasındaki her ilden rahatlıkla milletvekili çıkaracaklarını belirtirken milliyetçi-muhafazakar kesim ile merkez sağın partide toplandığını ifade etti. Millet İttifakı oluşturdukları CHP'yi ve Muharrem İnce'yi kibar bir lisan ile övdü. Bu siyasetin özlenen tablosuydu. Taşı gediğine oturtmakta da mahir. Kendisine FETÖ iftirası atanların cilasını da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın damadı örneği ile döktü. "Teflon tava" benzetmesi tam isabet. "Aldatıldık diyorlar, teflon tava çizilirse atılır" sözü iktidar ile beraber Erdoğan'ın karizmasını fena çizdi.

İYİ Parti'nin istişare kurulu üyesi, emekli ağır ceza hâkimi Kerim Yılmaz'ı da unutmadı. Onun hukuksuzca tutuklanmasının yeni olmadığını, yaklaşık iki yıl önce kendisine yakın 33 kişinin gözaltına alınışlarını, "Onları bırakın beni alın" deyişini hatırlattı.

24 yıldır sahada olduğunun altını çizerken siyasi sahanın fotoğrafını da iyi çekmiş Akşener. R. T. Erdoğan'ın CHP'den oy istemediği gibi CHP'ye acımasızca saldırıp cephe açarak yüzde 65'lik kitleye hitap etmeye çalıştığını ancak Erdoğan'ın planının sahada iflas ettiğini ikinci turda kendisinin Cumhurbaşkanı seçileceğini belirtti.

***

Partinin kuruluşundan seçim çalışmalarına kadarki harcamaların "imece" usulü gerçekleştiğini, genel merkez binasının kiralık olduğunu, masanın biri, sandalyelerin öteki kişi tarafından temin edildiğini, özel uçak kullanmadıklarını, konaklama giderlerini herkesin kendi cebinden ödediğini belirterek iddialara cevap vermiş oldu. İYİ Parti'nin mütevazı mitinglerine karşılık AKP'nin her mitinge 5 TIR malzeme taşıdığına dikkat çekti.

Meral Akşener'in hayvansever olduğunu biliyoruz. Kedi sahipliği ve sevgisine tanık olduk. Seçim çalışmalarında kullanılan küçük araçları kedilere benzetmesi hoş oldu. FETÖ ile mücadele de "mış" gibi yapanlara attığı gol çatala takılmış gibi. "Biz FETÖ ile mücadele etmezsek o bizimle mücadele edecek" sözleri ile siyasi ayağına ulaşılması gerektiğini  beyan etti.

"Tülbent Devrimi" kavramını ısrarla anlamayanlara ilkokul çocuklarının anlayabileceği tarzda anlatımı duygu yüklüydü. "Çeyiz sandıklarında tülbentler vardır. Aşk, alın teri, emek, göz nuru vardır bu tülbentlerde, yazmalarda. Bebek terlediğinde sırtına tülbent koyarsınız korunsun diye. Tunceli'de Yozgat'ta bütün coğrafyamızın ortak değeridir. Kavgalar, döğüşler çıktığında araya valiler, kaymakamlar girer çözemez sorunu. Bu durumda tülbent çıkarılıp ortaya atılır. Kan davası sona erer. Biz bunu yapacağız".

Ve meydanlarda tülbentler atılıyor ortaya. Meral Akşener'in başlattığı "Tülbent Devrimi"ne Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Ötekileştirilen, ayrıştırılan, bölünmeye çalışılan bu ortamda tülbentlere o kadar çok ihtiyacımız var ki.. Tülbent, Türkiye'yi Cumhuriyet ayarlarına geri  getirirken, barışı ve refahı da tesis edecek. Bu sütunlardan yıllarca "kadınsız devrim olmaz" diye çırpınmıştım. Kadınlar tülbentleriyle devrim yapıyor. Halen çeyiz sandığını açmayanlar var ise acele etsin. Tülbent devriminde safını alsın.

Yazarın Diğer Yazıları