Akşener İstanbul'da çalışmalarına devam ediyor

Akşener İstanbul'da çalışmalarına devam ediyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 23 Haziran seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak Kağıthane'de vatandaşlara seslenen Akşener, buradan Gaziosmanpaşa'ya geçerek vatandaşlar ile bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesi çalışmalarına devam ediyor. YSK'nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'na destek için İstanbul'da bulunan Akşener'in yeni durağı Kağıthane oldu. 

Akşener, burada vatandaşlara hitap etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Seçilmiş bir belediye başkanının mazbatasının elinden alınması, 18 gün sonra görevine son verilmesi, YSK’nın sadece sandık görevlilerinin memur olmadığı için seçimi iptal ediyorsa, Mustafakemalpaşa’da da aynı gerekçe ile seçimin iptal edilmesi gerekir dedik, jet hızı ile iptal edildi. Biz aslında Sayın Erdoğan’a iyilik yapıyoruz. 16 Nisan, 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinin tümünün iptal edilmesi için sayın Erdoğan’ın yakınındaki isimler tartışma açacak."

"İstanbullunun yüzde 70’inin bankaya borcu var. Ekonomiyi konuşmamız gerekirken 23 Haziran’ı konuşuyoruz. Damat bey zaten ekonominin içine tükürdü, biz bunun kötüye gitmemesi için mücadele ettik. S-400 konusu var. NATO’dan çıkarız dediler. Çıkılması gerekiyorsa çıkın kardeşim. Eğer bu bizim milli menfaatimize uyuyorsa çıkalım. Ama milli baronlar sizi! Önce Kürecik’teli, İncirlik’teki üssü kapatın. Milli meselelerimiz hakkında kimse bir şey bilmiyor. Sayın Akar gruplarımıza askerlik yasası ile ilgili bilgi verdi, kendisine teşekkür ederiz. Keşke NATO ve ABD ile ilgili de bilgi verselerdi. Bir zamanlar bir papaz olayı vardı, sonra papaz kaçtı."

"TÜRKİYE ZORA GİRMESİN DİYE ARIZA ÇIKARMADIK"

"Biz Türkiye’nin zora girmemesi için arıza çıkarmadık. Biz seçilmiş belediye başkanı ile seçilememiş adayın arasındaki bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin sonunda yine yüz yüze bakılacağını söylemeye devam ediyoruz. Sayın İmamoğlu seçilmiş belediye başkanıdır. İnşallah 23’ünde kendisini yeniden o koltuğa oturtacağız."

"HAKKIMIZI YEDİRMEMEK İÇİN MÜCADELE VERDİK"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kağıthane'den Gaziosmanpaşa'ya geçerek vatandaşlar ile bir araya geldi. YSK'nın kararı öncesinde haklarını yedirmemek için mücadele verdiklerini belirten Akşener, YSK'nın kararının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçildiği tüm seçimlerin gayrimeşru hale geldiğini söyledi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

“23 Haziran’da bu seçimlerin yenilenmesi için bir karar alındı. Oylar çalındı dediler. Dervişin fikri neyse zikri oymuş. Valileri, kaymakamlar, seçim müdürleri kendilerinin. 17 yıldır herşey sizin oldu biz nasıl oyları çalalım? Bu sefer biri çıktı hakkını yedirmedi, onu adı da Ekrem İmamoğlu. Bu hiç alışık olmadıkları bir durum. Biz hırsızlıktan ne anlarız? Biz hakkımızı yedirmemek için mücadele verdik. Bazen de hakkımız yendi."

"YSK ERDOĞAN'IN TALİMATINI YERİNE GETİRDİ"

“YSK Erdoğan’ın talimatını yerine getirdi. Gerekçesinde sandık kurulu başkanı değil dediler. Yahu bu başkanları ben mi atadım? Burada ilginç bir durum var: Sayın Erdoğan, kendi seçildiği bütün seçimleri gayrimeşru hale getirdi.”

“16 Nisan referandum sonuçları iptal edilmeli. Çünkü aynı sandık başkanları görev yapmış. 24 Haziran seçimleri hepten yanlış. 31 Mart seçimlerinde en azından İstanbul’da tümünün iptal edilmesi lazımdı. Ben İstanbul’da oy kullandım. Tüm oylarda bir şey yok, Ekrem İmamoğlu’nda yanlış olmuş."

“İstanbullunun yüzde 70’i borçlu. Damat ekonominin içine tükürdü, damat harikalar diyarında. Her üç İstanbullunun ikisi işsiz, biri de bir ay içinde işinden olmaktan korkuyor. Her bir evde 4 yıllık üniversite mezunu bir ya da iki işsiz genç var. Atanamayan öğretmenler belli. Olan fakir fukaraya olduğundan seçim uğruna sizlerin daha fazla acı çekmesine izin vermedik. “

“İstanbul ferasetlidir, İstanbul irfanlıdır. İstanbullu iradesine sahip çıkıp Ekrem kardeşimi açık ara seçecektir. Ben uzun uzun düşündük Sayın Erdoğan’ın seçimleri neden iptal ettirdiğini. Anladık ki seçimin iptali duygusalmış. 18 gün Ekrem kardeşim büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Bu hafta su faturaları indirimli geldi. 18 günde hayatımıza dokunan bu kararları verebilen bir belediye başkanı ikinci seçimde neler yapacak bir düşünün.”

“23 Haziran’daki seçim, seçilmiş belediye başkanını ikinci defa seçmek içindir. Her birinizin çok yorgun olduğunuzu biliyorum. Allah sizden razı olsun, haklarınızı helal edin. Sizin çalışmalarınıza destek olmak için, Meral Akşener olarak, 3 evrakı kabul görmüş, dördüncü evrakı iptal dilmiş bir kardeşiniz olarak, İstanbul’a postu sermeye geldim. Esnaf eli sıkıyorum, kapı zili çalıyorum.”

“Ekrem kardeşim 31 Mart’ta Millet İttifakı’nın adayıyken, şimdi 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olmuş. Seçim günü dostunuzu arkadaşınızı sandığa götürmek için gayret edin, ben de aynısını yapacağım. Müşahit kardeşlerim, Allah rızası için sandık başında sizi tahrik etmek isteyenlere karşı sabredeceksiniz.”