Akşener: "Koca koca adamlar dedikodu yaparak Türkiye'yi bitirdiler"

Akşener: "Koca koca adamlar dedikodu yaparak Türkiye'yi bitirdiler"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de vatandaşlara seslendi. Akşener, Cumhur İttifakı'nı eleştirerek, "Koca koca adamlar dedikodu yaparak Türkiye’yi bitirdiler" ifadelerini kullandı.

BÜNYAMİN ÖZTÜRK - ALP EREN KAYA/YENİÇAĞ

Mersin gezisinin ikinci gününde Silifke’yi ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim otobüsünde, İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti Silifke Belediye Başkan adayı Özer Özel ile vatandaşları selamladı.

İlçeye girişinde meşalelerle karşılanan Akşener, partisinin ilçe binasına ziyarette bulundu. Partililerle bir araya gelen Akşener, seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaşlı bir kadın Akşener’e, “Sizinde ifade ettiğiniz gibi mutfaklar yanıyor. Fileler boş. Çare sizsiniz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında il ziyaretlerinde bulunduğunu bildiren Akşener, bugün (Cumartesi) ise hayatını kaybeden ülkücü camianın önemli ismi Ozan Arif 'in Samsun’da düzenlenecek cenaze törenine katılacağını belirtti.

Dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa hitap edeceği sırada “Burhanettin Kocamaz seni kimse yıkamaz” sloganının atılması üzerine Akşener, “Böyle bir irade koyduğunuza göre kimse yıkamayacak demek ki” şeklinde konuştu.
İlçe binasının balkonundan vatandaşlara seslenen Akşener, şunları kaydetti:

“Dediler ki bereketli geldin ama dedim ki ‘inşallah bundan sonra güneşle geleceğim ben buraya.’ Biz çok kısa sürede yola çıkan bir siyasi partiyiz, çok zorluklar çektik. Yaşanmadık, edilmedik eziyet kalmadı. Başta gençler sonra kadınların direnciyle hep birlikte olduk, erkekler işinden ve aşından oldu ama direndiniz. Bu bir Kuvayi Milliye hareketine döndü. Ama anlamı şu; mutfak yanıyor, gençler işsiz. Analar sabah çocuklarının cebine koyacağı harçlığı düşünüyor. Rahmetli Demirel’in sözü var ‘tencere her hükümeti sallar’ diye.”

Bu yerel seçimin iktidar değişikliğine sebep olacak bir seçim olmadığının altını çizen Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı 4 yıl daha koltuğunda oturup Türkiye’yi yönetmeye devam edecek. Dolayısıyla hiç kimsenin sandalyesi tehdit altında değil. ‘Türkiye’nin bekası’ diyerek bir tahterevalliyi ortaya koydu; bir tarafına kendilerine bir tarafına şeytanlaştırılmış bir yapıyı koyup seçime götürüyor size. Hani annelerimiz bir kulak çekerdi ya işte o kulağı anne eli gibi çekmek, hafif kızartmak 31 Mart’tan sonra sizin ihtiyaçlarınıza bakmalarını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Muhtar seçeceksiniz yani muhtarın kim olduğunun, hangi görüşte olduğunun Türkiye’nin bekasıyla ne alakası var?” diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani Mersin’de seçtiğiniz bir muhtar kardeşimizin Türkiye’nin bekasına olumlu ya da olumsuz ne etkisi olabilir? Ak Parti’den seçilen bir muhtarla bir başka siyasi görüşten, İYİ Parti’den, MHP’den, CHP’den seçilen muhtarın Türkiye’nin bekasına hangi etkisinin olduğunu bana birilerinin anlatması lazım ama tencere, mutfak yangınını kapatmak üzere yapılan bir iş bu. Bir esnaf sözü vardır, esnaf da öldü ama ‘malın iyi olsun satarken elini öptürürsün.’ Gerçi esnaf kalmadı, patatesten, soğandan gittiniz gümbürtüye... Yakında sizi terörist ilan edecekler buna son vermek için o kulağı çekeceksiniz. Kocamaz’ı yıkmaya çalışan, haksızlığa uğrayan, istese iktidar partisinin davetine uysa bugün beka meselesini koruyan olarak karşınızda duracak olan ama o İYİ Parti’yi seçip zorlukları göze alıp bütün uğradığı haksızlıklara rağmen vakarını bozmadı. Tek kelime konuşmadı, hizmetten başka bir şey yaptığını görüyor musunuz? Dedikodu yaptığını görüyor musunuz? Koca koca adamlar dedikodu yaparak Türkiye’yi bitirdiler. İşte böyle adam gibi adamlara ihtiyaç var.”

Kocamaz ve Silifke Belediye Başkan adayı Özer’e destek isteyen Akşener, “Bu anayı güldürün be... Emanetlerime sahip çıkın” dedi.

Konuşmasının ardından esnafı ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener, yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren bazı esnaflar, Akşener’e desteklerini ilettiler.

1a1c50e209fec1b719c2f69dc850e397.jpg

"MUHALEFET MİLLETİN AVUKATIDIR"

Silifke ziyaretinin ardından Erdemli'ye geçen Akşener, “Esnafın, vatandaşın dertlerini dinliyoruz sonuç itibarıyla bir gözlem yapıyoruz ve dertleşiyoruz. Çünkü sizinle dertleşildiği zaman Meclis kürsüsünden sizin dertlerinizi paylaşıyoruz. Bizim gözümüzde muhalefet halkın, milletin avukatıdır. O nedenle dertlerinizi dinliyoruz. Erdemli’nin dertleri nedir dediğim zaman çiftçinin, esnafın içinde bulunduğu borçları anlattılar. Girdilerin, mazotun, elektriğin, gübrenin pahalılığını anlattılar. 2019 yerel seçimlerine giderken birer birer sizin bana söyleyip benim de kamuoyuyla paylaştığım dertler, sorun olarak iktidarın karşısında. İktidar olana kadar sizden dinlediğimiz dertlerinizi iktidar partisine çözdüreceğiz. Söylediklerimizin önemli kısmı gerçekleşiyor. Bir tek çiftçinin mazotu, elektriği, gübresinin ucuzlatılmasıyla ilgili henüz mesafe almadım ama seçim sonrasına kadar da bu konuda mesafe alacağız. Sizin derdinizi anlata anlata çözdürecek bu ablanız, anneniz... Onlar çözmüyorsa da biz çözeceğiz.” dedi.