Akşener neden hedef alınıyor!

Akşener neden hedef alınıyor!
Son günlerde MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i hedef alınmasının arkasında, Akşener’in AKP’yi reddetmesinin yattığı ortaya çıktı.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, genel başkan adayı olduktan sonra iktidara yakın medya grupları tarafından hedef gösterilmeye başlanmıştı. FETÖ’cü darbe girişiminden sonra bu girişimlerin artarak devam etmesi dikkat çekiyor. 

Ortaya atılan her iddianın “uydurma” olduğu ortaya çıkmasına rağmen, bu girişimlerin arkasında MHP’deki değişimin engellenme amacının yattığı biliniyor.

AKP’Yİ REDDETTİ

7 Haziran seçimlerinden sonra AKP, MHP’nin önemli isimlerine Başbakan Yardımcılığı teklifi götürmüştü. Bu isimlerin başında da Meral Akşener geliyordu. Akşener yapılan bu teklifi “Benim tek adresim MHP’dir, Ülkücüleri makamla, şöhretle fikirlerinden alıkoyamazsınız” cevabıyla reddetmişti. O günden sonra AKP kulislerinde Akşener’e karşı tepki giderek arttı. Teklifin böyle bir tavırla reddedilmesi birilerini rahatsız etmişti.

AKP, Akşener’den gelen cevap sonrasında Tuğrul Türkeş’e Başbakanlık Yardımcılığı teklifi götürdü. Türkeş’in teklifi hiç düşünmeden kabul etmesine, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından tepki gösterilse de bir süre sonra Meclis’teki samimi sohbet ile bu hava da dağıtıldı.

ERDOĞAN MHP’NİN BAŞINDA BAHÇELİ’Yİ İSTİYOR

Darbe girişiminden önce 650’ye yakın imza toplayan genel başkan adaylarının kongre yapması gayri hukuki müdahalelerle engellenmişti. Yapılan tüzük kurultayı hakkında durdurma kararı verilmişti. MHP’nin içişlerine müdahale edilerek, demokrasinin gereği yerine getirilmemiş, delege iradesi bastırılmış, değişim engellenmişti.

Son dönemde AKP iktidarına yakın bir politika seyreden Bahçeli ile Erdoğan’ın arasındaki tüm buzların eridiği de gelen bilgiler arasında. Özellikle 7 Haziran sonrasında Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin desteklenmesi, Erdoğan’ın Bahçeli hakkındaki tüm görüşlerini değiştirdi.

Siyasi kulislerden elde edilen bilgilere göre AKP’ye yakın duran ve teşkilatların demokratik haklarını kısıtlayan Bahçeli’nin MHP’nin başında kalması isteniyor.

AKŞENER TEKRAR HEDEFTE!

15 Temmuz’daki FETÖ’cü darbe girişiminden sonra bazı kesimler Meral Akşener’i bilinçli bir şekilde hedef almaya devam ediyor. Sosyal medya, iktidara yakın kanallar ve gazetelerden Akşener aleyhine yapılan yayınların her seferinde “yalan” olduğu kanıtlarıyla ortaya çıkmasına rağmen, saldırıların yoğunlaşması, Akşener’i destekleyen MHP’lilerin öfkesini artırıyor.

Akşener’i destekleyen Ülkücüler, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonlarına çok sert tepki gösteriyor.