Akşener: Rabia işaretini artık sadece Bahçeli'nin mitinglerinde görüyoruz

Akşener: Rabia işaretini artık sadece Bahçeli'nin mitinglerinde görüyoruz
MHP Genel Başkan adayı Akşener Malatya'da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Malatyalılara neden 'hayır' dediğini anlatan Akşener, hükümete ve Bahçeli'ye de göndermelerde bulundu.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, tüm engelleme ve baskılara rağmen referandum çalışmalarına devam ediyor...

Yeni Anayasa değişikliğine 'Hayır' kampanyası kapsamında Malatyalı vatandaşlarla buluşan Akşener'in toplantısına yoğun ilgi gösterildi. Binlerce vatandaş dışarıda kalırken, salonda "Başbakan Meral" sloganlarının atıldığı duyuldu.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, eski bakan, milletvekili ve MHP delegesinin katıldığı etkinlikte, salondaki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. 

16 Nisan'da neden 'hayır' diyeceğini anlatan Akşener, siyasi gündemle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

DEMEK Kİ ALDATILMIŞSIN

Bu yeni Anayasanın içinde neler var? Bu Anayasanın içinde kısaca tespit ettiğimiz daha rahat bir Türkiye'nin için herhangi bir madde yok. Bu 18 madde içinde seçilecek kişinin savaş yetkisi verildiği, savaş ilan edebileceği bir madde var. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı 'ben ne aldatıldım, ne aldattım' diyor. Sayalım bakalım. 'Oslo'dan haberim yoktu' dedin. Demek ki aldatılmışsın. 'Dolmabahçe'den haberim yoktu' dedin. Demek ki aldatılmışsın. Sonra bir Rus uçağı düşürüldü. O günün Başbakanı 'ben emir verdim' dedi, Saray'ın sözcüsü 'hayır Cumhurbaşkanı emir verdi' dedi. Sonra aradan zaman geçti, bu uçağı sizin bilginiz dışında bir FETÖ'cü düşürmüş. 

GENÇLER SURİYE VATANDAŞLIĞINA GEÇMEYE ÇALIŞIYOR

Arkasından Esad kardeşinizdi, 'Esed' oldu. Suriye'den 3.5 milyon mülteci geldi ve bunlar Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Şu anda Türk gençleri internet üzerinden Suriye vatandaşlığına geçmeye çalışıyor. Çünkü üniversiteye kolayca giriyorlar. Burslar herhangi bir soru sorulmadan veriliyor. Ülkeyi böyle bir noktaya getirdiniz. 

'Allah'ım beni affet, milletim beni affet kandırılmışız' dediniz. Aldatılmaları anlatsak 200 sayfalık kitap çıkar. Ama bir de aldatma var. Habire elindeki Kur'an-ı Kerim'i vatandaşlara göstererek, 'kul hakkı yemeyin' diyerek hepimizin kul hakkını yediniz muhteremler! Bize FETÖ'cü, bize terörist diyorsunuz. Bu kul hakkıdır kul hakkı. Önce sağınıza solunuza bakacaksınız sonra aynaya bakacaksınız. Orada teröristi, haini göreceksiniz!

PEHLİVANOĞLU'NUN MEKTUBUNU SALYA SÜMÜK OKUDUNUZ

Şimdi gelelim sizlerin aldatmasına; bizlere, Ülkücülere 'Fatiha bilmezsiniz' dediniz. Sonra döndünüz 'ırkçı' dediniz. Sonra döndünüz 'şehit kanından beslenen vampirler' dediniz. 'Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyoruz' dediniz. 

Sonra 2010 referandumu için bize işiniz düştü. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu'nun yazdığı mektubu salya sümük ağlayarak okudunuz. 2010'da bizi referandumun son gününe kadar bazılarımızı okşadınız, 'cici cici' dediniz. Referandum bitti o andan itibaren tekrar biz 'faşist, ırkçı, kafatasçı' olduk. O gün bu milleti kandırdınız. Demek ki hem kandırılıyorsunuz, hem kandırıyorsunuz. 

DOĞU'DA ÇATIŞMIŞ KOMUTANLARI BALYOZ'DAN İÇERİ ATTINIZ, SONRA PARDON DEDİNİZ

Bu ülkeyi FETÖ'cülerle doldurdunuz. Doğu'da çatışmış komutanları Balyoz'dan içeri almışsınız. Arkasından ne kadar FETÖ'cü general varsa önlerini açtınız orduyu FETÖ'cülere teslim ettiniz. Bir Genelkurmay Başkanı'nın ellerini bağlayıp hapise attınız, 'teröristlikten yargılanacak' dediniz. Sonra çıktınız, "kusura bakmayın aldatılmışız" dediniz. Peki hakkını yediğiniz, çoluğunu çocuğunu başkalarının karşısında öne eğdirdiğiniz insanlara karşı bir kul hakkı durumunuz yok mu? O hakları Allah'a haale ediyorsunuz ama biz de sizleri 'hayır' diyerek milletin vicdanında sizleri oylayacağız.

NE İSLAM'A NE TÜRK TÖRESİNE UYAR!

Gün aşırı tutuklanıyorum. Sebep de neymiş? 1 avukata merhaba demişim. 4 yaveri de FETÖ'cü çıkanlar yargılanacaksa, ben yargılanmaya, hapis yatmaya hazırm! Başta Başbakan, Cumhurbaşkanı ve diğer zevat olmak üzere çok ağır hakaret dilini kullanıyorlar. Beyler olmaz, bu millete hakaret etmeyin. Ne İslam'a, ne Türk töresine sığar. Edep yahu, edep yahu, sizi edebe  davet ediyorum.

GAZZE MÜZAKERE MASALARINDA BIRAKILDI

Hani meşhur bir 'one minute' vardı. Rabia ile gezdiler, Filistin'de Gazze'de namaz kılınacaktı, iyaretler yapılacaktı. Şimdi biz rabiayı sadece sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı mitinglerde görüyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan rabiayı İsrail ve Suud sofralarında bırakıp geldiler. Gazze'de kılınacak namaz nerede? Müzakere masalarında terk edildi. 

ŞEHİTLERİN HESABINI SORACAĞIZ

Bize edilen hakaretlerin hesabını sormayacağız. Ama Suriye'ye gittiniz 71 şehidimiz var. 2 askerimizi IŞİD'çiler yaktı. Ne dedik? Hiçbir şey. Sonuç Süleyman Şah'ın kabri PYD güçlerinin yakınına bir yere getirilmesi oldu. İşte bunların hesabını soracağız. Sizin çocuklarınız işsiz geçerken 'ey Hollanda!' diye seslendiler ya. Çocuklarının Hollanda'da şirketleri var şirketleri!

Son söz olarak; Allah'ın izniyle biz bu işi başaracağız!

Yılmayacağız! Yıkılmayacağız! Başaracağız! Başaracağız! Başaracağız!

İlgili Haberler