Akşener, Samsun’da konuştu

Akşener, Samsun’da konuştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geldiği Samsun’da, vatandaşlara hitap etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Mücadele’nin başlangıcının 100’üncü yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun’a geldi.

Akşener, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Akşener, daha sonra burada genel idare toplantısına katıldı.

Toplantının ardından Akşener,Bulvar AVM önündeki iftar programına geçti.

Burada bir konuşma yapan Akşener'in açıklamaları şöyle:

"1999 seçimlerinde MHP'ye ait bir slogan vardı. Bir şey değişilecek her şey değişecek diye. İYİ Parti ile bugün bir şey değişti her şey değişti. Bu parti kolayla kurulmadı. Onlara ben cesur insanlar diyorum. Allah şahittir inanarak söylüyorum. Kendisini yıkılmaz sayan bir iktidarın kibirli iktidar mensuplarının bir dönemde bir siyasi parti kurma yolunda yan yana geldik. Kadınlarımıza, gençlerimize bir birer teşekkür ediyorum. Kiralık ilçe binası vermediler. Bırakın para yardımını, parasını ödeyeceğimiz ilçe binalarını vermediler. Gittiğimiz yerlerde konuşacak yerler bulamadık. Elektriklerimizi kestiler. Davet edildiğimiz düğün sahipleri x kişisi telefon açtılar 'ocağına düştüm abla' diyenler oldu iptal etmek zorunda kaldılar. Teşkilat mensuplarımız üyelerimiz delegelerimiz korkmadınız yürüdünüz.  Bu parti korkutulan insanların var olduğu dönemde kuruldu."

“Allah bin kere sizlerden razı olsun. 31 Mart akşamı Türkiye’nin kaderini değiştiren adımların atılmasını sağlayan İYİ Parti İlkadım Belediyesi'ni aldı. Gerçekten bu partiyi kurmasaydık İYİ Parti hiç olmasaydı bugün Türkiye ne olurdu? 31 Mart'ı düşünün İstanbul’da bacak kırıldı. Büyük bir tarihi iş başardınız. Çocuklarımız için ayağa kalkan yol yürüyen arkadaşlarla başardık.

Bugün 19 Mayıs. Samsun kurtulan değil kurtaran şehirdir. Yine bir hayal edin. Atatürk Samsun’a giden gemiye binmeseydi. Erzurum’a gitmeyeydi, Sivas’a uğramasaydı ne olurdu? Allah korusun…"

“AKP GENEL BAŞKANI SAMSUN'A GİTMEYECEKTİ”

"Çok insan konuşur bazıları yapar. Atatürk konuşmak yerine yapandı. Ben bir tarihçiyim 15 sene tarih hocalığı yapmış birisiyim. Hiçbir devletin kurucusuna bu kadar hakaret edilmemiştir. Bu kadar haksızlık edilmemiştir. Bu kadar iftira atılmamıştır. Bazen düşünüyorum nedendir diye düşünüyorum. Biz de böyledir. Bu bir kurucu değerlere karşı açılmış bir savaştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bizim Abdülhamit bizimdir. Fatih’te bizimdir Alparslan da bizimdir. Biz olmasaydın bugün Samsun’da bir devlet töreni yapılmayacaktı. Biz olmasaydık Ak Parti Genel Başkanı burada olmayacaktı. Çıkıp Ak parti Genel Başkanı ‘Atatürk’ demedi ama Gazi Mustafa Kemal demeyecekti.

Atatürk’e onun emanetlerine edilmedik hakaretler kalmadı. Annesi için yapılmadık iftira kalmadı.

Bütün bu çirkinliklerin bize faydası gidin sorun en çok satılan kitaplardan biri Nutuk oldu.

Ama bu çirkin dil dibe vurmuş ekonomiyi, kaynamayan tencereyi, hayal alemindeki Berat damadı örtmek üzere yapılmış bilinçli bir tavırdır.”

Akşener, açıklamalarının ardından İYİ Parti GİK toplantısının ardından açıklanan 19 Mayıs bildirgesini okudu.

İlgili Haberler