Akşener: "Şehit analarının duaları beni buralara getirdi"

Akşener: "Şehit analarının duaları beni buralara getirdi"
İYİ Parti, Gaziler Haftası dolayısıyla şehit ve gazi yakınlarına tekne gezisi düzenledi. Gecede konuşan Meral Akşener, tek tek ilgilenip sohbet ettiği şehit ve gazi ailelerine şükranlarını iletti.

Sümeyra Kırca / İstanbul

İYİ Parti, Gaziler Haftası dolayısıyla şehit ve gazi yakınlarına tekne gezisi düzenledi. Gecede konuşan Meral Akşener, tek tek ilgilenip sohbet ettiği şehit ve gazi ailelerine şükranlarını iletti.

İYİ Parti, Gaziler Haftası dolayısıyla dün akşam şehit ve gazi yakınlarına tekne gezisi düzenledi. Genel Başkan Meral Akşener’in yanı sıra İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da katıldığı tekne gezisinde, akşam yemeğinde balık ikram edildi. Yemek sırasında Meral Akşener, konuklarla bir bir ilgilenerek sohbet etti. Her birini dinleyen ve dertlerini paylaşan Akşener, şehitlere rahmet dilerken, gazilere de şükranlarını iletti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yemek sonrasında ise bir konuşma yaptı. “Bugün burada, bu mikrofonu tutabiliyorsam şehit analarının duaları sayesindedir” diyen Akşener, 1994 yılında dönemin başbakanı Tansu Çiller’le ‘Zübeyde Hanım Şehit Analarını Ve Gazileri Koruma Vakfı’ başkanlığını yapmak için görüştüğünü hatırlatarak o yılları şöyle anlattı: “Sayın Çiller bana dedi ki ‘Neden bu başkanlığı istiyorsun?’ Ben de şöyle cevap verdim, ‘Benim ablam 16 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybetti. Hergün beni arar ve ‘Meral bugün oğluma bir gün daha yaklaştım’ derdi. Ben evlat acısını içten bilen, tanıklık eden biriyim’ dedim. Dönemin başbakan vekili Necmettin Cevheri Bey, benim için Çiller ile görüşmüş, beni de görüştürmüştü. Şehit yakınlarına, devlette iş verilmesini zorunlu kılan yasa o dönemde çıkmıştı Necmettin beyin girişimleriyle.”

Konuşmasının devamında “Bugün burada İYİ Parti Genel Başkanı olarak değil, ‘Zübeyde Hanım Şehit Analarını Ve Gazileri Koruma Derneği Başkanlığı’ yapmış biri olarak bulunuyorum” ifadelerini kullananan Akşener, bugüne kadar hiçbir şehit ya da gazi ailesinden bulunduğu parti için oy istemediğini kaydetti.

“Eğer siyasi menfaat için herhangi bir şehit annesinin ya da bir gazinin canını yakarsam Cenab-ı Allah, o an canımı alsın” diyen Meral Akşener, kendisinin PKK ile olan mücadelesinin çok genç yaşta öğretmenken başladığını da şöyle anlattı: 39 yaşındayım, gözünü budaktan sakınmayan bir tarih hocası düşünün... O zamanlar bazı köylere PKK'ya karşı mücadele etmek için helikopterlerle broşür atılırdı. İşte o broşürlerde adı yazan tek kişi bu kardeşinizdi."

Bu arada programın sonunda İYİ Parti İl Başkanlığı, Boğaza “Vatan Uğruna Can Verenler Ölümsüzdür, Ruhunuz Şad Olsun” yazısı yansıttı.