Akşener son anket sonuçlarını açıkladı

Akşener son anket sonuçlarını açıkladı
Referandum çalışmalarına Muş'ta devam eden MHP Genel Başkan adayı Akşener, son yaptırdığı ankete göre yüzde 55 oranın 'hayır' oyu çıkacağını söyledi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, tüm baskı ve engellemelere rağmen referandum çalışmalarına devam ediyor.

Doğu illerini ziyaret etmeye başlayan Akşener'in bugünkü durağı Muş oldu. Muşlu vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinleyen Akşener, vatandaşlara neden 'hayır' dediğini anlattıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener, FETÖ'den gözaltına alınan MHP Disiplin Kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Nuri Polat ile de bir bağlantısının olmadığını söyledi.

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

BENİM 3 AVUKATIM DA FETÖ'CÜ DEĞİL AMA ERDOĞAN'IN 4 YAVERİ FETÖ'CÜ

Nuri Polat, benim avukatım değil, İstanbul MHP il disiplin kurulu üyesi ve başkan yardımcısı, kendisini tanıyorum, önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. FETÖ’cü müdür? Suçlu mudur? Suçsuz mudur? Bilemem onu hukuk görecek. Avukatımda olabilirdi değil, ama eğer avukatın tutuklandı sen suçlusuna gidersek o zaman Cumhurbaşkanının 4 yaveri FETÖ’cü çıktı, napacağız şimdi?

Meral Akşener, 3 avukatım var. Bütün davalarımız takip eden 3 avukatım var, şuna bir vekalet ver deseler şu çok iyi parasını ödediniz birini tayin ettiniz bu sizi ne bağlar. Hizmet alımı bu, buradan yola çıkarsak Adalet partisinden bir Allah’ın kulu açıkta kalamaz. Eğer avukatlar üzerinden suçlanacaksak razıyım, yeter ki o zaman aynaya bakıp orda FETÖ görmesi gerekenler de gereğini yapacaksa hay hay. Ama bu havuz medyasının artık ipin ucunu kaçırdığı bir suçlama mekanizması, o kadar ahmaklar ki 4 yaveri FETÖ’cü çıkan sayın Cumhurbaşkanını da bu suçlama üzerinden beni suçlayacaklar diye onu da töhmet altında bırakacak kadar ahmak bunlar.

5 KUŞAK AKRABALARIMDAN BİR TANE FETÖ'CÜ YOK

Allah ahmak dosttan insanı korusun. Benim 5 kuşak kan akrabalarımdan bir tane FETÖ’den atılan, hapse atılan, açığa alınan kimsem yok. Bunu bu ülkede söyleyecek siyasetçi çok azdır. Benim eşim küçücük bir esnaf onların kanka olduğu dönemde bank asya’nın post makinaları bayilere dağıtıldı, almayan tek bayi benim kocam. Eğer ben FETÖ’cüysem gereği yapılmalı, ben FETÖ’cüysem bana niye bakanlık teklif ettiniz. 7 Haziran seçimlerinde Davutoğlu’ndan kabul etseydim başbakan yardımcısıydım, kabul etmedim. Yeni sistemle seçmen iki blokta birleşir, seçilmeyince baraj altı kalınca 2002’deki gibi olur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de kapısına kilit vurması olur”

YÜZDE 55 'HAYIR' DİYOR

“En son bir hafta önce elime gelen anket, şehir şehir anket yapamıyorum, ülke geneli yaptırıyorum, yüzde 55 hayır yüzde 45 evet. Anketçilerin bir şikayeti var, eskiden 10 evin zilini çaldıkları zaman 2 ev içeri almazken şimdi 8 ev içeri almıyor, 2 ev alıyor. Ağır bir korku ve baskıya dayanan buna Ak Partiye anket yapan firmalarda dahil böyle bir tespit var, bu tespitin özellikle tarafsızım diyenlerin çokluğu esasında hayır tercihinin olduğu lakin ailesinin ve çocuğunun işinden olacağı korkusu sebebiyle fikrini söylemediğine dair bir kanaat var, sürprizler var. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 55 hayır, yüzde 45 evet. Ben hayırın açık ara önde olacağına inanıyorum. 7 Haziran sonuçlarıyla Adalet Kalkınma Partisi karşılaşabilir onu gözlemledik sahada” diye konuştu.

MHP SEÇMENİNİN YÜZDE 80'İ HAYIR OYU VERECEK

Yüzde 12 oy almış Milliyetçi Hareket Partisinin bu yüzde 12’nin yüzde 80’inin hayır diyeceğini iddia ediyorum ben, bunu dikkatle söylüyorum bu Meral Akşener’in peşinden yürüyen kitle için değil, diğer arkadaşlarımızda dahil. Sayın Bahçeli’nin partili cumhurbaşkanlığındaki gerekçe inandırıcı olamadı. Birinci gerekçe sayın Cumhurbaşkanının anayasal suç işlediği ve bu anayasal suçun önüne geçilemediği kelime kelime aktarıyorum sayın Bahçeli’nin gerekçesini, bari bu suç işleme işini ortadan kaldırmak için bu suçların hukuk temeline oturtmamız gerektiği şeklinde bir gerekçe ile geldi. Onun için iddia ediyorum yüzde 80 MHP seçmeni hayır oyu verecek” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler