Akşener: "Suriyeli sığınmacılar büyüyen bir sorundur"

Akşener: "Suriyeli sığınmacılar büyüyen bir sorundur"
Suriyeli sığınmacı sorununa değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şam yönetimi ile diyalog çağrısında bulundu. Sınır hattında nüfusun değiştiğini ifade eden Akşener, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ'ın çalışmalarına dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, sığınmacı sorununa ilişkin bir canlı yayında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Suriyeli sığınmacılar hem kriminal manada, hem de sosyolojik manada ülkemiz için büyüyen bir sorundur. İktidar çok hızlı bir şekilde aracı devletleri aradan çıkarıp, Şam'la görüşmeli ve Esad'ın kendi insanlarını geri almasını sağlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamalarından sınır illerin nüfusunun değiştiğini ifade eden Akşener, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın bu konudaki çalışmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Partimiz kaya gibi, kale gibi arkasındadır" diyerek, Göç İdaresi'nin soruşturma tehdidine de tepki gösterdi.

Akşener, Twitter hesabından paylaştığı o açıklamasında şu açıklamalarda bulunuyor;

"Sığınmacılara karşı nefret duygularıyla bakan bir şahıs değilim ben. Okul yapamıyorsunuz, entegre olma konusunda çabanız. Bu insanların nerelerde yaşadığına dair bir envanteriniz yok. Sonuç itibari ile kriminal manada pek çok problemle karşı karşıya kalacağız. 10 yaşında gelmiş bir çocuk bugün 20 yaşında 10 yıl geçti üstünden. O insanları tampon bölgeye yerleştirmek konusunda başarılı olmanız zor.

Savaş üzerinden sığınmacı olunduğu için uluslararası hukuka göre bir yaptırım gücünüz yok. Siz o zaman suçlu durumuna düşüyorsunuz. Onları ikna etmek zorundasınız. İkna etmeye kalkıştığınız zaman da oraya gitmez. O insanlar geldiği eve dönmek ister, geldiği şehre dönmek ister. Çok hızlı bir biçimde aradaki aracıları yani Trump’ı, Putin’i çıkarıp Şam’la görüşülmesi. Esad’a af ilan ettirip gelen insanların kendi evlerine dönmesi sağlanmalı. Kilis’in, Urfa’nın, Antep’in nüfusu değişti. Sayın Özdağ’ın yaptığı çalışmaları çok ciddiye almak gerekiyor. Partimiz kaya gibi, kale gibi arkasındadır. Dolayısıyla Göç İdaresi bir suç duyurusunda bulunmak gibi bir densizliğe kalkıştı. Bütün Milletvekili arkadaşlarımızı “bizi de o listeye yazın” dediler. Keşke iktidar kulak verseydi."

İlgili Haberler