Akşener: "Törenler iptal edilsin!"

Akşener: "Törenler iptal edilsin!"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşanan tren kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu. Saray'da gerçekleşecek olan törenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Çorlu'da yaşanan tren kazasının yankıları devam ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Akşener, bugün Saray'da yapılması planlanan yemin törenine atıfta bulunarak, 'Yas ilan edilmesi ve törenin iptal olması için' çağrıda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı mesajında: "Bir ülkede, dünyanın en güvenli ulaşım ağı olarak kabul edilen demiryollarının altındaki toprak çekilebiliyorsa, ortada ciddi sorumluluklar var demektir. Her tür faaliyete rant penceresinden bakan bir anlayışın idaresinde, ülkenin altındaki toprağın çekilmediğine şükretmek lazım. Cenazelerimizi kaldıralım, yaralılarımızdan güzel haberler alalım, ilk iş, siyasi ve bürokrat, bu olayın sorumlularının yakasına yapışacağım.

Demiryollarındaki kontrollerin kim tarafından ve nasıl yapıldığı, bakım ve onarım ihalesinin neden iptal edildiği, henüz 2 aylık bir hattın nasıl böylesine basit bir sorunla 24 cana mal olduğu sorularının peşinde olacağım. İlkyardım hizmetlerinden daha hızlı ilan edilen ‘Yayın Yasağı’, bu sorumluluğu yerine getirmemize engel değildir. Ayrıca, Suud Kralı’ının vefatıyla ‘Milli yas’ ilan eden iktidarın, bunca kaybımızın ardından, neden yas ilan etmediğini merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

screenshot_1-019.png

screenshot_2-015.png

İYİ PARTİ DİVAN ÜYELERİNDEN DE TEPKİ GELDİ

Tren kazasına ilişkin Akşener'in kurmaylarından da tepki mesajları geldi. Milli yas ilan edilmesi çağrısında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ve Lütfü Türkkan Cumhurbaşkanlığı törenlerinin de iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Özdağ ve Türkkan'ın açıklamaları şöyle: 

screenshot_5-008.pngscreenshot_6-002.png

İlgili Haberler