Akşener: TRT'yi satacağım, parasını size vereceğim

Akşener: TRT'yi satacağım, parasını size vereceğim
Çorum'da miting düzenleyen Meral Akşener medyanın muhalefete yönelik tutumunu eleştirirken, “Dün Kayseri yıkıldı, orada TRT beni tam 38 saniye gösterdi. TRT’yi satacağım parasını size vereceğim” açıklamasını yaptı.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çorum'da coşkulu bir kalabalığa hitap eden Akşener, medyanın kendisine yer vermemesini eleştirdi.

TRT'nin Kayseri mitingini sadece 38 saniye yayınlamasını eleştiren Akşener, "Merak etmeyin Cumhurbaşkanı olduğum takdirde TRT'yi satacağım, parasını size vereceğim" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün burada oruç ağızla buradasınız. Hakkınızı helal edin.

Sanayi şehri Çorum… Genç işsizliğin olmaması gereken Çorum ama en çok genç işsizin olduğu Çorum. KOBİ’cilerin kaçtığı, sanayicilerin gelmediği Çorum. Kredi kartlarının, tüketici kredilerinin ağır yük olduğu Çorum. Sayın Erdoğan ekonominin içine tükürdü. Tek adamın keyfine göre yönetiliyor.

a-050.jpg

"ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NI SATTILAR"

En önemlisi Türkiye’nin huzuru kalmadı. Akşam uyuyamıyor insanlar. Ekonomi Bakanı çıkmış dolar ile ne işiniz var diyor. Benzinden, makine parçasına kadar dolar ile alınıyor. Nasıl işimiz yok? Her şeyi sattılar, en son Çorum Şeker Fabrikası’nı sattılar. Kupon arazi gibi aldılar ama Cumhurbaşkanı olduğum gibi iptal edeceğim. Üretim endeksli bir ekonomimiz olmazsa, borç altında eziliriz.

c-035.jpg

"ERDOĞAN O SORUMDAN RAHATSIZ OLMUŞ"

Gençlere soruyorum, cebinizde kaç lira var. Sayın Erdoğan çıkmış bugün Erzurum’da, 'milletin cebinde ne kadar var seni ne ilgilendirir, sen kendi cebine bak' diyor. Ayıptır ayıp, beni eleştirecek diye millete bakışını nasıl da anlatıyor. Milletin cebi bizi ilgilendirmeyecek de ne ilgilendirecek? Bakanın çocukları cebini dolduracak, milletin çocuklarının cebinde para olmayacak. Batsın böyle dünya…

d-037.jpg

"İYİ BAYRAMLAR İKRAMİYESİ"

Annenizin, babanızın karşısında mahcup olmamanız için vatandaşlık maaşı bağlayacağım.

Emeklilere her bayram ‘İYİ BAYRAMLAR İKRAMİYESİ’ vereceğiz.

Biz Türkiye Dayanışma Fonu diye bir fon kuruyoruz. 4 buçuk milyon insan haciz altında. Bu 4 buçuk milyon insanın içinde şehit ve gazi ailelerinin, öğrenci, işçiler ve çiftçilerin bir defaya mahsus borçlarını sileceğiz.

16 senedir iktidarsınız. Mehmet Şimşek çıkıyor, fakir iftarları maratonu başlıyor diyor. Ayıptır ayıp, iktidarsınız senelerdir. Almayın bunları evlerinize…

f-021.jpg

"TRT'Yİ SATACAĞIM, PARASINI SİZE VERECEĞİM"

Dün Kayseri yıkıldı. Orada TRT 38 saniye yayınlamış. Orası da bir çiftlik TRT’yi satacağım, parasını size vereceğim. Benim milletim var, meydandayız, işte Çorumlular. İşte herkes kendi imkanları ile geldi. Kadınlar bu işin lokomotifi…

"ÖĞRETMENLERİN HEPSİNİ KADROLU YAPACAĞIZ"

İyi okul, kötü okul. Zengin çocuk, fakir çocuk. Böyle bir eğitim sistemi olabilir mi? Adamın kafası atıyor, sistem değişiyor. Sayın Erdoğan yoruldu, yorgun otobüs şoförünün otobüsüne biner misiniz? Bu şoförü otobüsünden indireceğiz inşallah 24 Haziran’da. Eğitimi birinci önceliğimiz yapacağız.

Öğretmenlerin hepsini kadrolu yapacağız. Sözleşmeli, ücretli, kadrolu olmaz.

g-021.jpg

"YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİN CEBİNİ DOLDURDU"

Sorular çalındı, soruları FETÖ’cüler çaldı dendi ama ortada kimse yok. Çalınan sorularla birileri işe girdi. Hakkı çalınanların hakkını teslim etmek devletin görevi.

Ama arkadaş çok saf, herkes kandırdı. FETÖ kandırdı, Trump kandırdı, Obama kandırdı, Merkel kandırdı, Barzani kandırdı.

Bir tek konuda uyanık. Yandaş müteahhitlerinin cebini doldurdu.

Ben havalimanı yapacağım ama devletin kasasından, yandaşlara yaptırmayacağım, müşteri garantisi ile iş yapmayacağım.

t-009.jpg

"İKİNCİ TURDA ERDOĞAN BENDEN KORKAR"

Sizin tek torpiliniz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğidir. Reis de budur, paşa da budur. Vallahi de billahi de sizin torpiliniz bu olacak.

Cumhurbaşkanı olduğum ilk gün OHAL’i kaldıracağım.

Askeri liseleri geri açacağım.

Yıpranan ordumuzu yeniden ayağa kaldıracağım.

İkinci turda arkadaşlarınıza şu soruyu sorun, Tayyip Bey karşısında kimi istemez? Cevabı belli. İnşallah Çorum yüzünü güneşe dönecek. Güneş doğduğu vakit, ampuller sönermiş.

ekran-alintisi-474.jpg

MHP'Lİ BAŞKAN İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

MHP’den ihraç edilen Çorum Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İYİ Parti’ye geçti.

“BENİ MAHCUP ETMEDİ”

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e İYİ Parti’nin rozetini taktı. Şahinere’den övgüyle bahseden Meral Akşener, “Kendisi benim abimin erkek kardeşi, birbirimize emanetiz. ‘Niye ablanı bekletiyorsun’ dedim. Allah razı olsun, beni mahcup etmedi” dedi

İYİ Parti’ye geçmekten mutlu olduğunu belirten, Şahiner ise, “Türkiye’de iyi şeyler olacak. Mücadelemiz İYİ Parti’de devam edecek” ifadelerini kullandı.

meral-aksener-iyi_16_9_1527358512-880x495.jpg

İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Çorum’da Sungurlu İlçe Belediye Başkanı MHP'li Şahiner, 16 Mart 2016 tarihinde ilçeye gelen dönemin MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ı karşıladığı için MHP’den ihraç edilmişti. Şahiner, konuya ilişkin, “Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiçbirine helal etmiyorum” diye konuşmuştu.