Akşener: Türk milliyetçisiyim diye iftira atıyorlar

Akşener: Türk milliyetçisiyim diye iftira atıyorlar
Trabzon'da vatandaşlara hitap eden İYİ Parti lideri Akşener, TİKA iddialarına tepki gösterdi. Akşener, "Ben Türk milliyetçisiyim diye bana TİKA'yı öne sürüyorlar. Ben 'kapatacağım' demedim, 'giden paraları inceleyeceğim' dedim" ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran seçimleri kapsamındaki programına Trabzon'da devam etti.

10 binlerce vatandaşın yoğun ilgiyle karşıladığı İYİ Parti lideri, "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları eşliğinde miting alanına geldi.

Burada yaptığı konuşmada hükümete yüklenen Akşener, Türk milliyetçisi olduğu için TİKA ile ilgili olarak kendisine iftira atıldığını söyledi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ya kendi çocuklarınızın AKP'den kağıt götürmeden uzman çavuş bile olamadığı bir düzene ya da bu düzeni değiştirmeye karar vereceksiniz. Ya nüfus cüzdanınızın ağa da olduğu, paşa da olduğu bir düzene geçeceksiniz ya da haşa Sayın Erdoğan'ı peygamber efendimizle eş tutanlara ya da Allah'ın sıfatlarını taşıdığını iddia edenlere 'dur' diyeceksiniz. Ya da bu devran böyle devam eder diyeceksiniz.

"HASTALARA 'MÜŞTERİ' DİYOR!"

Trabzon'un en büyük sorunu işsizlik. Bir tarafta AKP teşkilatlarından kağıt götürüp ballı maaşlara kavuşanlar, bir tarafta Vali yanında, Kaymakam yanında 1 ay çalışıp sonra 657'nin, yani memurlar kanununun en ballı maaşlarıyla ödüllendirilenler, diğer tarafta sizin çocuklarınız gibi KPSS sınavlarında sorular çalınarak hakları yenilen çocukların yanında olacaksınız.

Sayın Erdoğan diyor ki 'İnşallah şehir hastanelerindeki müşteriler artacak'. Müşteri dediği kim? Hasta, hasta! Binaları yaptılar, fahiş fiyatla devlet kiraladı. 2.5 milyar dolardan ne sizin cebinize para girebildi ne de çocuklarınız iş bulabildi.

"BÜYÜK PROJELERİ MİLLET KIRAATHANESİ"

65 milyar dolar Kanal İstanbul için ihtiyaç olan para. 65 milyar doları yatıracaksın, atanamayan öğretmenler, kadınlar, 3 bin 600 ek göstergesi hallolamamış polisler ve Türkiye'de çalışan çalışmayan herkese bu 65 milyar dolardan ne kadar ödenecek sorusunu sordum dut yemiş bülbül oldular.

Onun yerine büyük bir proje olarak 'Millet kıraathanesi' açıyor. 1 orta 1 sade bedavaymış. 16 yıldır iktidardasınız, millete dokunan, insana dokunan projeler yapmanız lazım. Bu 2.5 trilyon dolar ile sadece bölünmüş yol yapıldı, başka hiçbir şey yapılmadı.

"BAYRAMLARDA BİN 500 TL İKRAMİYE VERECEĞİZ"

Bir tarafta bakan çocukları, bir tarafta vatan çocukları. Gençlere iş vermek devletin görevidir. Eğer iş bulamıyorsa o genci anasının babasının yanında boyunu dik tutmak zorundayız. Her gencimize 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz.

Bana kaynak soruyorlar. Şu meşhur arabalar yok mu cümbür cemaat bindikleri, o kiralama parası 8 milyar Türk lirası tutuyor. 'İnin arabalardan' diyeceğim. Alın size kaynak.

Gariban emeklilere biner lira ikramiye yatırdılar. Onu da beceremediler. Bazılarına 500, bazılarına 750 gitmiş. Biz ise her bayram bin 500 TL ‘İYİ Bayramlar’ ikramiyesi vereceğiz.

Kredi kartından takibe uğrayanların sayısı ülkede 4.5 milyon. Bunun büyük bir kısmını, yani öğrencinin, yani şehit ve gazi ailelerinin, emeklilerin, işsizlerin bu borçlarının yüzde 80’ini silip kalanını ödeyebileceği bir şekilde taksitlendireceğiz. Bunu söyledim abiler yine kızdı.

Emekli boynu bükük gezerken sen eğer itibardan tasarruf olmaz dersen bütün bunlar haram zıkkım olsun. Gencin aç, gencin işsizse sen 450 odalık Saray yapıyorsan, 50 bin ağacı katlediyorsan haram zıkkım olsun.

"BEN TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM, BANA TİKA'YI ÖNE SÜRÜYORLAR"

Ben TİKA'yı kapatacağım demedim. Sadece TRT'yi satacağız, 2.5 milyar Türk lirası yıllık sizin cebinizden çıkıyor, ne kadar ahmak varsa zengin ediliyor. Siz oradaki programları izlemiyorsunuz ama 2.5 milyar Türk lirası sizin cebinizden çıkıyor. Özelleştireceğim ve parasıyla gençlere iş imkanı sağlayacağım.

TİKA'yı öne sürüyorlar. Ben milliyetçiyim, ben Türk milliyetçisiyim ya, TİKA'ya dokunuyor bu demek. Halbuki benim TİKA ile ağzımdan bir söz çıkmamıştı. Bunlar hem yalancı, hem iftiracı. Koskoca Başbakan 'TİKA'yı kapatmak için Pensilvanya'dan talimat aldı, TİKA'yı kapatıyormuş' dedi. Pensilvanya'ya yüz sürenler şu an iktidarda. Bu bana sökmez.

Gelelim TİKA'ya, 6.5 milyar dolar devlet hazinesinden almış. Dönmüş, bağış mağış da var. Yıllık 8 milyar dolar harcamış. TİKA'yı da AFAD'ı da ne kadar çiftlik olmuş kurum varsa hepsini önümüze alacağız ve kim nereden nasıl para harcamış, kimlerin eline geçmiş ve bunun neticesinde gerekeni yapacağız. 

Çiftçilerin hali perişan. Karadeniz'in önemli ürünü fındık. Berlisconi ile ahbap oldular fındığın içine tükürdüler. Türkiye 5 yıl içinde ithalatı bırakıp kendi kendine yeten bir ülke olacak. Geleceğin 2 savaşı var. Biri gıda diğeri su. Tarımın içine tükürdünüz. Bütün bunları tanzim edeceğiz. 

İlgili Haberler