Akşener ve Kılıçdaroğlu iftar yemeğinde bir araya geldi

Akşener ve Kılıçdaroğlu iftar yemeğinde bir araya geldi
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkan adayı Akşener bir araya geldikleri iftar yemeğinde önümüzdeki dönemde Türkiye’deki gelişmeler ile 2019 yılında yapılacak olan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fatih ERBOZ – Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Ankara’da dün JW Marriott Otel’de iftar yemeğinde bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile Akşener’in toplantısında CHP Genel Başkan yardımcıları;  Bülent Tezcan ve Lale Karabıyık ile Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da hazır bulundu.

Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yemeğin ardından kısa bir açıklama yapan her iki isim öncelikle Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşen 13 askerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Akşener, “Şehitlerimizden biri Çatalca’da toprağa verilecek. Buradan direk oraya geçiyorum” dedi. Meral Akşener daveti için Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Meral Akşener ve arkadaşları ile güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçadaroğlu ise şunları söyledi:

“Sayın Bakanın ifade ettiği gibi şehitlerimiz var. Türkiye kan ağlıyor. Yakınlarına başsağlığı dileklerimizi ilettik. Medyanın önünde bir kez daha iletiyorum.

Teröre karşı bütün siyasi partilerin açık ve net tavır alması gerektiğini defalarca ifade ettim. Terörden çok çektik, çok canlar yandı. Gazilerimiz ve şehitlerimiz var. İnşallah bu terör biter. Dolayısıyla Türkiye huzura kavuşmuş olur.

Biliyorsunuz bir referandum süreci yaşadık. Bu sürecin sonunda Hayır oylarının kazandığını çok iyi biliyoruz. Demokrasiye olan ihtiyacımızı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Düşünce özgürlüğü, düşüncelerimizi açıkça ifade etmek, gazetecilerin hapiste olduğu Türkiye’yi kabul etmemek gibi bir düşüncemiz olduğunu hemen hemen her yerde, her ortamda ifade ettik.

Meral Akşener ve arkadaşları ile demokrasiyi nasıl güçlendirebiliriz, demokrasi konusunda hangi adımları atabiliriz diye bir düşünce jimnastiği de yaptık. Kendilerine ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler