Akşener'ci vekillerden çok sert açıklama!

Akşener'ci vekillerden çok sert açıklama!
MHP’de Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e verdiği destekle bilinen Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, darbeyle ilgili basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalar yaptı.

TBMM’de “Demokrasiye ve milli iradeye darbe girişimi” konulu basın toplantısı düzenleyen Okutan ve Ok, darbe girişimine çok sert tepki gösterdi.

“Meclisi, Ordusu, emniyeti ve bütün devlet kurumlarıyla; iktidarıyla, muhalefetiyle; basını, medyası ve sosyal medyasıyla; kadını erkeği, 7’den 70’e genci ve yaşlısıyla bu hain girişimi canlarını, kanlarını ve yüreklerini ortaya koyarak engelleyen Asil Türk milletine minnetlerimi ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bu alçak girişim sırasında şehadet şerbetini içen bütün demokrasi şehitlerine Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet niyaz ediyoruz.

Türk milletinin iradesinin kalbi olan Gazi Meclis’i bombalayacak kadar millet düşmanı olan;

Türk emniyet teşkilatının terörle mücadeledeki kalbi olan Özel Harekât birliğine düşmana bile atılmaması gereken silahlarla saldıracak ve 50’ye yakın polisimizi şehit edecek kadar alçalan;

HAİNLER CEZALANDIRILMALI

Türk birliğinin, vatanseverliğinin ve kahramanlığının sembolü olan Genel Kurmay başkanını kalleşçe rehin alan ve üstlerini enterne eden;

Türk milletin emaneti olan tankı, topu ve silahı, silahsız, suçsuz ve günahsız millete karşı kullanma emri verecek kadar canileşen;

Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast planlayan velhasıl vatanımızın, milletimizin ve devletimizin birliğine, bütünlüğüne ve bekasına kast eden hainler acilen yargılanmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

TSK YIPRATILMAMALI

Bunun yanında muhakkak, bu darbecileri koruyan, kollayan, himaye eden ve mevcut makamlarına getirenler de soruşturma ve yargılamaya dâhil edilmelidir.

Bu cezalar, bir daha hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçiremeyecek kadar ağır, etkili ve caydırıcı olmalıdır.

Bu hain girişimin bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve suçluların cezalandırılması kuşkusuz çok önemlidir.

En başta Peygamber Ocağı dediğimiz Ordumuzu yıpratacak söylem ve davranışlardan özenle kaçınılmalıdır.

Toptancı yaklaşımlarla insanlar ve kurumlar karalanmamalı, haktan, hukuktan ve adaletten ayrılmamalıdır.