Akşener’den ABD’nin yaptırım kararına sert tepki

Akşener’den ABD’nin yaptırım kararına sert tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD’nin İçişleri ve Adalet Bakanları için uygulama kararı aldığı yaptırımları ‘skandal’ olarak niteleyerek, ABD’nin bu karardan dönmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD’nin Türkiye için aldığı yaptırım kararına sert tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, İçişleri ve Adalet Bakanları için uygulanacak yaptırımları ‘skandal’ olarak niteledi.

ABD’nin bu karardan dönmesi gerektiğinin altını çizen Akşener, “ABD yönetiminin Türkiye Cumhuriyeti'nin iki bakanına uyguladığı yaptırımlar skandal boyutundadır. Yanlış dış politikalarla ülkemizi bu durumlara düşürenler utansın! Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu karardan ABD'yi geri dönmeye çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, dün yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Gül hakkında yaptırım kararı aldıklarını kaydetmişti.

Yapılan açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Malların Kontrolü Ofisi bugün, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında harekete geçmiştir. Her ikisi de Rahip Andrew Brunson’ın gözaltı ve tutukluluk surecinin başındaki organizasyonlardan sorumludur. Bu resmi yetkililer Türkiye Cumhuriyeti’nin işlediği insan hakkı ihlallerinin sorumlusudur. Bu şahıslar Hazine’nin Evrensel Magnitsky Yasası’ndan aldığı otoriteye dayanarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık kararnamesi 13818 uyarınca “İnsan Hakkı İhlalleri ve Yolsuzluğa Karışan Şahısların Mal Varlıklarının Dondurulması” maddesine tabi tutulmaktadır.” denilmişti.

İlgili Haberler