Akşener’den Erdoğan’a harekât göndermesi

Akşener’den Erdoğan’a harekât göndermesi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Çekiç Harekâtı’nı hatırlattığı açıklamalarını paylaşarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermede bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Partisinin 22 Ekim tarihli grup toplantısında Çekiç Harekâtı’na ilişkin yaptığı açıklamalara yer veren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulundu.

Çekiç Harekâtı’nın 4 ay sürdüğünü ifade eden Akşener, “Ne ABD'den misafir ağırladık ne de dönemin ABD Başkanı ağzını açabildi. Çünkü kararlılığımızı biliyorlardı” şeklinde konuşmuştu.

Akşener'in söz konusu açıklamaları şöyleydi:

“Ben bu işlere yabancı değilim sayın Erdoğan. Türkiye ilk defa sınır ötesi operasyon yapmıyor. Irak’ın kuzeyindeki çekiç harekatının altında benim de imzam vardı. Türkiye ilk kez sınır ötesi operasyonu yapmıyor. Bakın bir örnek vereyim, tarih 14 Mayıs 1997, Irak'ın kuzeyine çekiç harekâtı başladı. Altında benim de imzam vardır. O harekât 4 ay sürdü. PKK'ya çok ağır bir darbe indirildi. Ne ABD'den misafir ağırladık ne de dönemin ABD Başkanı ağzını açabildi. Çünkü kararlılığımızı biliyorlardı.”