Akşener'den Mehan Hakkında Suç Duyurusu

Akşener'den Mehan Hakkında Suç Duyurusu
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, 15 Mayıs'ta tüzük kurultayına gidilirken bakan Bozdağ adına devreye girerek, son anda kararı değiştirten Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Altan Fatih Mehan hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHP Genel başkan adayı Meral Akşener, avukatı Feridun Bahşi vasıtası ile yaptığı başvuruda, "Adalet Bakanlığında hukuki mütalaa verme yetkisinin sadece ve sadece Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün görev ve yetkisinde" olduğunu savunarak Mehan'ın idari makamlara emir vermesi, görüş bildirmesi ve yargı kararını etkisiz hale getirecek mütalaa yazmasının tamamen hukuka aykırı olduğunu ifade etti. 

MHP olağanüstü kurultayının toplanması sürecinde, 25. İcra Müdürlüğü tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararının, 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararı ile iptal edildiğinin hatırlatıldığı suç duyurusunda, şunlar kaydedildi:

"İcra Müdürü tarafından verilen iptal kararının aynen uygulanması ve takibin iptali gerekirken bu yapılmamış, bağlı bulunduğu Adalet Bakanlığından görüş istemiştir. Bilindiği gibi mahkeme kararları herkesin uymak zorunda olduğu kararlardır. Ortada mahkeme kararı varken ve bir husus yargı kararına bağlanmışken, o hususta artık idari makamların emir vermesi, görüş bildirmesi ve yargı kararını etkisiz hale getirecek mütalaa yazması tamamen hukuka aykırı davranmaktır. 

AÇIKÇA SUÇ İŞLENMİŞTİR!

Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasından yaptığımız araştırmada şüpheli kişinin Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olduğunu tespit ettik. Adalet Bakanlığında hukuki mütalaa verme yetkisi sadece ve sadece Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün görev ve yetkisindedir. Buna rağmen şüpheli, görev ve yetkisi olmadığı halde her şey yargı kararları ile açık olarak belirlenmiş ve karara bağlanmışken, yargı kararına uyulmasını, bu hususta emir ve mütalaa yazılamayacağını bildirmek yerine, bu hususta idari emir ve mütalaa yazarak açıkça görevini kötüye kullanmış ve suç işlemiştir."