Akşener'den 'müjde' hakkında ilk yorum

Akşener'den 'müjde' hakkında ilk yorum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjde hakkında yorumda bulundu.

 

Berkay BİGEÇ-Halil YATAR/YENİÇAĞ Ankara

İYİ Parti lideri Meral Akşener Çorum gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener’in basına açıklama yaptığı sırada arka sıralarda bir emekli şöyle isyan etti “Bu millet aç başkanım, torunlarımıza harçlık veremiyoruz artık!” Akşener “duyuyorsunuz değil mi asıl mesele bu işte” dedi.

Çorum Merkez esnafını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener, bir gazetecinin, Karadeniz Bölgesinde doğalgaz rezervi bulundu buna dair bir değerlendirmede bulunur musunuz? sorusuna, “Hayırlı olsun. Türkiye’ye dair her faydalı iş, faydalı atılan adım, gaz bulundu, fazın Türkiye’ye getireceği faydalar elbette çok memnun oluruz. Partiyi temsilen bütün arkadaşlarımız bu konuyu kutladılar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” yanıtı verdi.

Akşener, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki görüşlerinin ve ziyaretleriyle ilgili izlenimlerinin sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:   

“Ben bu salgından evvel esnafları gezmeye başladım. Orada EYT’lilere yaptığımız gibi sektörler üzerinden sorunları yerinde dinleyip onları kamuoyuna mal etmek. İktidarın dikkatini çekip eksikleri gidermesini sağlamak. Bunun sonucu olarak seçmen kazanır. Çiftçiyi konuşursunuz çiftçinin sorununu iktidar çözer elbette çözmezse biz geliriz ve çözeriz. Benim uzunca bir dönemdir bir itirazım oldu, X Genel Başkanı Y Genel Başkanına bir şey söylüyor onlar birbirine cevap veriyor sonra siz bana dönüp A kişisi B kişisine şunu söyledi siz ne diyorsunuz. Beni ne ilgilendirir, seçmeni de ilgilendirmez. Dolayısıyla biz çok farklı bir muhalefet anlayışı içerisinde, propaganda yapmıyorum, oy istemiyorum sadece öneriniz, derdiniz eksiğiniz nedir diyorum. Bugüne kadar 65-66 ilçeyi bitirmiş olacağım ben. Pandemide esnafımız neden etkilendi onları da öğrenerek geziyoruz. Gördüğüm şey şu, elektrik fiyatlarından şikayet var, kiraların stopajından şikayet var, müşterinin alım gücünün düşmesinden şikayet var. Çalıştırdıkları elemanlara 1160 lira sigorta parası ödüyorlar, onunla ilgili hükümetin el atması gerektiğini söylüyorlar.

İstanbul Sözleşmesi konusunda çok netim. İstanbul Sözleşmesindeki ortak nokta kadının şiddet, geri kalmışlığı, kazançta, ekonomide, istihdamda eşitliğinin sağlanması, güçlenmesinin sağlanması. Dolayısıyla şiddet gören, dayak yiyen ekonomiden dışlanan kadınlar ve üniversite mezunu işsizlerin oranına  baktığınız zaman kız çocukları daha yüksek. Bütün buradaki eşitsizliği gideren bir anlaşma. Uygulamak için kendi kanunlarınızı çıkarmak zorundasınız. Kendi kanunlarınızı da kendi ülkenizdeki sisteme göre çıkarıyorsunuz. Şimdi bütün her türlü faturayı İstanbul Sözleşmesine çıkarıyorlar.”