Akşener'den ÖSYM Başkanın özür açıklamasına net yanıt: Eğer özrünüzde samimiyseniz...

Akşener'den ÖSYM Başkanın özür açıklamasına net yanıt: Eğer özrünüzde  samimiyseniz...
İYİ Parti lideri Meral Akşener, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un KPSS skandalıyla ilgili özür açıklaması üzerine, “Eğer özrünüzde samimiyseniz; o zaman gençlerimizin sistematik olarak haksızlığa maruz kalıp mağdur olduğu mülakat sistemini de hemen kaldırın.” ifadelerini kullandı.

31 Temmuz''daki KPSS oturumlarında yer alan bazı soruların Yediiklim Yayınevi tarafından daha önceden yayımlandığı iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararıyla görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK), sınavla ilgili inceleme başlatmıştı.

Dün akşam saatlerinde ise KPSS sınavıyla ilgili iddialara adı karışan Yediiklim Yayınevi''ne baskın düzenlenmişti.

Dün görevden alınan Halis Aygün''ün yerine atanan yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy 31 Temmuz''daki sınavın iptal edildiğini duyurdu. Ersoy "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı

Akşener, sosyal medya hesabından ÖSYM Başkanı Ersoy''un açıklamasını alıntılayıp, "Büyük bir beceriksizliğin ürünü olan bir yanlışı kabul edip özür dilemek elbette değerlidir. Ancak eğer özrünüzde samimiyseniz; o zaman gençlerimizin sistematik olarak haksızlığa maruz kalıp mağdur olduğu mülakat sistemini de hemen kaldırın." sözleriyle karşılık verdi.

İlgili Haberler