Akşener'den tarafsızlık sözü

Akşener'den tarafsızlık sözü
İYİ Parti Genel Merkezi'nde hayvan hakları savunucusu 250'yi aşan dernek ve kuruluşlarla bir araya gelen Akşener, "İmza verenin de vermeyenin de Cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK - Alp Eren KAYA/ Ankara

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayvan haklarıyla ilgili bir bakanlık kurulması talebiyle ilgili olarak bunun dezavantajlı grupların tamamını kapsayacak şekilde düşünülebilir olduğunu söyledi. Akşener, hayvanların korunmasına yönelik hukuki bir düzenlemenin zorunlu olduğunu ve takibinin yapılması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezinde Hayvan Hakları Savunucusu 250'yi aşkın sivil toplum kuruluşunu temsil eden 15 dernek ve federasyonun temsilcisi ile bir araya geldi. Akşener hayvan haklarının savunulmasına yönelik dernek ve federasyonlar tarafından hazırlanan bildiriye imza attı.

basliksiz-1-kurtarildi-kopyala.jpg

Türkiye'de hayvanların da dezavantajlı gruplardan birisi olduğuna vurgu yapan Akşener, "Hiç okumadan imzalarım" dedi.

Ülkemizde çok dezavantajlı gruplar olduğunu dile getiren Akşener şunları kaydetti:

"Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Sessiz dostlarımız hayvanlar. Şu oluyor, 'İnsanlar açken hayvanlarla niye meşgul oluyorsunuz'. Bu bambaşka bir şey. Birini birine tercih etmek diye bir durum yok. O da çaresiz öbürü de çaresiz, imkânları birleştirip hepsine yardımcı olmak lazım. İnandığım bir şey var eğer hukuken bunları kayıt altına alamazsanız çözümü çok zor. (Hayvanlara özel bakanlık talebi). Dezavantajlı gruplar için olabilir. Büyükşehirlerde yaşlıların durumu kötü. Hukuki çerçevenin konulması ve takip önemli. Farklı bir tecrübenin içinden geliyorum. Birincisi kamuoyunu oluşturma ve vicdanı harekete geçirmek. İkincisi hukuki yaptırım ve arkasından takip etme."

basliksiz-1-kurtarildi-kopyala-001.jpg

Öte yandan Meral Akşener sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı adaylığına imza desteği verenlere teşekkür etti. Akşener, "Türkiye Cumhuriyeti'nin millet tarafından aday gösterilen ilk Cumhurbaşkanı olabilmem için imza atan herkese teşekkür ederim. Kimse merak etmesin; Allah'ın izniyle imza atmayanların da Cumhurbaşkanı olacağım" dedi.