Akşener'e Kırşehir'de sevgi seli

Akşener'e Kırşehir'de sevgi seli
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Kırşehir Maşadere mevki'de vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

Bünyamin ÖZTÜRK

Alanı dolduran coşkulu kalabalığın, "Başbakan Meral sloganları ile konuşmasına başlayan Akşener Kırşehirlilere, "Ahi Evran'ın torunları hoş geldiniz. Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın kardeşleri, arkadaşları, hemşerileri hoş geldiniz" sözleriyle seslendi.

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını Türk milliyetçilerinin hak etmediğini düşünerek itiraz ettiklerini söyleyen Akşener, "Gelin konuşalım dedik hayır denildi. Biz bir yolculuğa çıktık. Bizim iç meselemiz zannettiğimiz konunun MHP'nin olduğu kadar AKP'nin en önemli problemiymiş. Biz umudun, adaletin, huzurun adıyız. Yanlışlıkları bitireceğiz. Sizin değerleriniz üzerinden siyaset anlayışını Türkiye'de yeniden geçerli hale getireceğiz" diye konuştu. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin sesini duyarak, 'Harekete harekete geçmek lazım' diye milli irade harekete geçti. Artık milletimizin meselesi oldu. Sizin sesiniz bizi güçlü kıldı. Ülkemizde darmadağın edilen devletimizin kurumlarını, siyaseti yeni baştan tertemiz bir şekilde tanzim edecek bir iddianın adı, umudu haline geldi."

Almanya parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasasına da değinen Akşener, "Ayıp olan bir şey var. 11 Türkiye doğumlu milletvekili, hele bir tanesi Yeşillerin eş başkanı evet oyu verdi. Ama Merkel'in partisinde bir kadın milletvekili ısrarla hayır oyu verdi. Durup düşünmemiz lazım. Alman parlamentosunu esefle kınıyoruz. 2009'da meşhur Ermenistan açılımı yapıldı. Bir maç yapılmıştı Bursa'da Azerbaycan bayraklarını çöpe atmışlardı. Rahatsız olmasınlar, tahrik olmasınlar diye. Zaten bu iktidarın en büyük özelliğidir bu. Teröristler rahatsız olmasın tahrik olmasın diye Habur'da da aynısını yaptılar. 2009'da bu konuyu tarihçilere havale ettiniz kabul, sonra yan gelip yattınız. Hiçbir çalışma yapmadınız. Alman parlamentosunda bu konunun gündeme geleceği bilinirken Başbakan nerede? Cumhurbaşkanı Afrika'da. Bizim parlamentomuzun değerli milletvekilleri, siyasi partilerin liderleri burada çalışma yapmaya gönderildi mi? Hayır" dedi.

Meral Akşener Türkiye'nin dış politikada çukurun içine düştüğünü ifade etti. Akşener şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da düştü, her ülke ile ilişkilerde çukurun içinde. Siz kişisel dostluklar kurarsanız, kişisel çıkarlarınızı devletinizin üstünde tutarsanız geldiğiniz nokta o çukurun içine düşmek olur. Bugün Almanya'da yapılan iş budur. Cumhurbaşkanı başkanlık meselesi ile bu kadar meşgul olacağına, her siyasi partiye eşit mesafede olacağına dair ettiği yemini Afrika'da gezmek yerine bütün siyasi parti liderlerini toplayın ne yapılacağını tartışmak olurdu. Türkiye sahipsiz bugün. Türkiye dünyada kimsesiz bırakılmıştır bugün. Siz dosta, düşmana, Türk milletini sevmeyenlere bir mesaj veriyorsunuz. Biz Türk milleti olarak buradayız. Biz ülkemizin bağımsızlığına, milletimizin kardeşlik hukukuna, itibarının yükseltilmesine katsıda bulunmak için buradayız diyorsunuz. Bizi yönetenlere bakıp bizi kolay lokma sanmayın."

"Herkes ayağını denk almalıdır" diyen Akşener, "Her bir olaydan sonra o ülkenin kötülüğünü saymak moda. Ben tarihçiyim daha fazlasını sayabilirim. Ama bunun bir anlamı yok. Sadece kendi kendinizi oyalamaktan ibarettir. Türk milletini dünya milletleri arasında şerefli konuma getiremiyorsak kabahat bizimdir. Yapılan yanlışlar Türkiye'yi bu hale getirmiştir. Bunun dışında kardeşlik hukukunun zedelendiği, kimsenin çocuğunun geleceğinden emin olmadığı, gençlerimizin gözünün ferinin, umudunun söndüğü bir Türkiye'de biz yeniden umut olduk" şeklinde konuştu. Akşener sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim hareketimizde ortaya çıkan gerçek şu oldu. Başta ben olmak üzere üst kurul delegelerimiz her türlü iftiraya, hakarete maruz bırakıldık. Sayın genel başkanımıza en ağır hakaretleri edenler bugün sayfalarında genel başkanı övüyor. Demek ki biz doğru yoldayız."

Konuşması sık sık "Başbakan Meral", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Bozkurt Meral" ve "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları ile kesilen Akşener atılan sloganlara da esprili cevaplar verdi. "Bozkurt Meral" sloganı için, "Bozkurt Meral diyorsunuz zaten titriyorlar inme indireceksiniz bazılarına", "Ne mutlu Türküm diyene diyorsunuz Türküm diyemeyenlere çok ağır inat oluyor bu." "Ülkücü hareket engellenemez diyorsunuz engellemeye çalışanları burnunun üstüne serdiniz yere" sözleriyle seslendi. 

Alanda "MHP'ye Meral, ülkücüye moral" ve "Ahilere diyarına hoş geldiniz topuklu efe" pankartları açıldı.