Akşener'e Söğüt'te görkemli karşılama

Akşener'e Söğüt'te görkemli karşılama
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener Bilecik'e giderken, Sakarya'da partililerin oluşturduğu yaklaşık 200 araçlık konvoyla karşılandı. Söğüt'e giden Akşener'e ilgi yine çok büyüktü...

Osmanlı’nın en önemli yerleşim noktalarından biri olan Söğüt’te, Meral Akşener'i Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydemir, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, MHP eski Milletvekili Bahattin Şeker karşıladı ve binlerce ülkücü karşıladı. Yörük kıyafetleriyle Akşener’i karşılayanlar arasında kadın ve çocukların çokluğu dikkat çekti.

"Devletin başına Meral gelecek, Başbakan Meral" sloganları ile Söğüt inletildi.

Akşener, ilk olarak Ertuğrul Gazi Türbesi'nde dua etti. Ardından türbe etrafında bulunan Yörük Çadırı'nı ziyaret eden Akşener burada gözleme hamuru açtı.

 

Akşener'i karşılayan isimler arasında en dikkat çekici ise Ülkücü Hareketin sembol isimlerinden olan “Doğu’nun Başbuğu” lakaplı Yılma Durak oldu. Akşener’in aynı zamanda geçmiş dönemden hocası olan Durak, Akşener ile birlikte Yörük çadırında ayran içti.

Buradan yoğun ve coşkulu halk ve partililer eşliğinde Söğüt Belediyesi'ni geçen Akşener burada yaptığı konuşmaya "Bütün çocuklarımızın ve milletimizin bayramını kutluyorum" diye başladı. Sözlerine devam eden Akşener; "Bugün burada Söğüt'te olmak ayrı bir güzellik çünkü Söğüt Osmanlının kalbi. Osmanlı'dan yola çıkılarak Cumhuriyet kuruldu. Cumhuriyet Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak 23 Nisan'ı büyük Atatürkçocuklarımıza armağan etti. Çünkü biliyordu ki bu milletin çocuklarıdır bu bağımsız Cumhuriyet'in Türkiye'nin yaşatılmasını sağlayacak. Dolayısıyla öyle tevafuk oldu ki hem Söğüt hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 23 Nisan' da burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk ve heyecandır. Herkesin tek tek 23 Nisan'ını kutluyorum.

İptal Edilen 23 Nisan Resepsiyonuna Tepki

Resepsiyonların iptal edilmesi konusunda pek çok tepki alınıyor. Ülkemizde Güneydoğu'da bir çatışma var, her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz, ama bu tür bayramlar adı üstünde bayram, bu ülkenin nasıl kurulduğunu bizlere, gençlere hatırlatan bayramlar. Onun için şehitlerimiz için eğlenceyi iptal edebiliriz, ama bu kutlamalar eğlence değildir. Nihayetinde bu kutlamaların iptal edilmesinin doğru olmadığını biliyorum. Doğru olmadığına inanıyorum. Allah bana Başbakanlık nasip ederse Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilk iktidarında elbette ki tüm bayramlarımız yerli yerince olması gerektiği gibi kutlamaları, anmaları yapılacaktır. Bunu doğru bulmuyoruz, hiç birimiz doğru bulmuyoruz. ve milletimizde de ciddi büyük bir tepki oluştu. Milletimize de 'Söğüt'te Bursa'da konuşma yapacaksın, mutlaka bunu hatırlat' dediler.


BÜYÜK KURULTAY KARARINA HEPİMİZ UYACAĞIZ

Akşener, 15 Mayıs süreci hakkında da konuşarak, "Hukuki süreç açık, genel merkezYargıtay'a gitti, 15 Mayıs'ta çağrı heyeti kongre yapılması için bir tarih belirledi. Dolayısıyla 15 Mayıs'ta kongre olacak, çünkü birinci safhası 12'inci Sulh Mahkemesi'nin verdiği karar kongrenin yapılacağı, buna karşılıkta çağrı heyetinin belirlendiği, buna karşı da Yargıtay yolunun açık olduğu burada şöyle bir durum var. Biz birinci öncelik tüzük kurultayı yapacağız, yani o maddenin değiştirilmesine ilişkin bir kurultay bu. Dolayısıyla bu yapılacak yani o kurultay maddesinin değiştirilmesi yapılacak. Delegelerimiz toplanacak ve onlar bir karar verecekler. Kararın ne olacağı hakkında ben bugünden bir şey söyleyemem. Bu bizim üst kurulumuzun kararıdır ona da hiçbirimiz hiçbir şey söylemez hepimiz saygı duyacağız. Ondan sonraki adım seçimler, Genel Başkanlık Kongresi olacak. Bununla ilgilide bütün siyasi partilerde olduğu gibi bizim partimizin de en üst organı Genel Başkanlık makamının da üstünde olan çünkü o kurulu da Genel Kurultay seçiyor. Büyük kurultay en üst karar organıdır, onun kararına da hepimiz uyacağız.

BİZİM PARTİMİZ SADECE 12 EYLÜL'DE CUNTA ZAMANINDA KAPATILDI

Meral Akşener, kapatılan bazı il başkanlıkları konusuna da değinerek şunları söyledi;

"Kapatılan il başkanlığı mevzularını hiç doğru bulmuyorum. ve 8 Nisan duruşmasında kazanılan süreçte 13 ili ben gezdim kapatıldığı için görevden alınmalar bile doğru değil, ama kapatmak hiç hiç doğru değil. Çünkü bizim partimiz sadece 12 Eylül'de Cunta zamanında kapatıldı. Şimdi şöyle bir eylem bu valiliğe yazı yazılıyor, valilik kanalıyla il başkanlığına bir yazı geliyor prosedürün esası şu ki il başkanından anahtarı polis teslim alıyor, valiliğe götürüyor ve valilik kapatıyor. Bu doğru bir şey olmadığını, bize, MHP'ye yakışmadığını, ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmadığını, milliyetçilik ve Türk milliyetçiliği ve demokrasi ikiz kardeştir diyen bu siyasi geleneğin rahmetli Başbuğumuz da dahil olmak üzere büyüklerimizin ortaya koyduğu bu düstura hiç yakışmadı. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir diyen rahmetli Başbuğumuzun hepimizin hayatının merkezinde olmasında gereken bu düsturuna da vasiyetine hiç yakışmadığı için bugün ben bir yönüyle onun için de buradayım. Yani il kapatılmasını hiç doğru bulmuyoruz. Buna itirazımız olduğu içinde buradayız."
 

Bursa yolunda heyecanlı bekleyiş

Meral Akşener'in Bursa'daki programı öncesinde çok sayıda partili araçları ile Akşener'i beklemeye başladı.   

13035673_636337309852090_855093316_o.jpg13078160_636337283185426_2021381357_o.jpg

 

 

sogut.jpg

 

aksener.jpg

aks.jpg