Akşener'i ikna etmek için harekete geçtiler

Akşener'i ikna etmek için harekete geçtiler
Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce partili, Genel Başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'i ikna etmek için evinin önünde toplandı.

Gökay Mert Akşit / İSTANBUL

Afyonkarahisar'daki çalıştayda parti tüzüğünün verdiği yetkiyi kullanıp kurultay kararı aldıktan sonra yeniden aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kararından vazgeçirmek için partililer yollara döküldü.

Parti örgütünün başlattığı "Geri Dön" yürüyüşü ile Akşener'in Üsküdar'daki evinin önü miting alanına döndü. Akşener'i ikna etmek için yeni strateji oluşturan partililer, seçim sloganları "Yüzünü Güneşe Dön"ü liderlerine uyarlayıp "Yüzünü Bize Dön" diyerek Genel Başkan'ın evi adeta kuşatma altına aldı. Partililer sık sık, "Adayımız Akşener", "Liderimiz kal, bizi bırakma" sloganları attı.

"Geri Dön" yürüyüşüne, Türkiye'nin her bir yanından İYİ Parti'nin bütün il, ilçe başkanları, kurucuları, kongre delegeleri ve milletvekilleri katıldı. Partililer, TEM Osman Gazi Köprüsü'nde bir araya gelerek çok sayıda araçtan oluşan konvoyla Akşener'in Beylerbeyi'ndeki evine hareket etti.

weewe.jpg

Kendisi de Meral Akşener'i ikna eylemine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ankara'dan ve ülkemizin dört bir yanından liderimiz Sayın Meral Akşener'e gidiyoruz. Liderimize tarihi çağrımızı evinin önünden yapacağız;  İYİ Parti ailesine, ülkemize ve milletimize iyi haberi vereceğiz inşallah" dedi.

Meral Akşener'in evinin önü sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Akşener'in evine giden yolların çekicilerle kapatıldığı görüldü. Evin bulunduğu sokağa kurulan 2 büyük dev ekrandan konvoy, Akşener'i bekleyen kalabalığın canlı görüntüleri yansıtıldı. Akşener'in evinin kapısına ilginç notlar yapıştırıldı, seçim dönemindeki gibi kadınlar yemenilerini astı. Ellerinde İYİ Parti ve Türk bayrakları olanlar, zaman zaman "Memleketin Umudu Meral Akşener" diye slogan attı, sokağa "Sonuna Kadar Akşener" yazılı pankartlar asıldı.

Binnur Karadağlı adlı bayan, Akşener'in kapısına, "Bir yıl önce bana ve aileme umut verdin, cesaret verdin. Gel dedin, gözümü kırpmadan arkandan geldim. Hepimizin umudu, Meral Ablası oldun. Şimdi ülkemizin ve partimizin sana ihtiyacı var. Sen çok büyük bir zoru başardın. Lütfen geri gel Meral Abla" diye yazdı. Partili kadınların, genç kızların ellerine Akşener gibi Ay Yıldızlı kına yaptıkları görüldü. Yaşlı bir partili ise kapıda, "Güneşimiz olmazsa karanlıkta kalırız" yazılı küçük bir pankart açarak bekledi.

Son açıklamasında "Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" diyen Meral Akşener'e, "Seni yeniden aday yapacağız" mesajı yollayan İYİ Parti teşkilatı, Genel Başkan'ın evinin önünde aynı çağrıyı tekrarladı. Yol boyunca yapılan canlı yayınlar, röportajlar Akşener'in evinin önüne kurulan dev ekrana anlık yansıtıldı.

YASİN ÖZTÜRK VE DERVİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Yeniçağ'a konuştu. 

Akşener'den başka planlarının olmadığını vurgulayan Dervişoğlu, "Biz Meral Akşener’in evlatlarıyız. Onla devam edeceğiz. Bizim liderimiz kendisidir. Kurultayda tekrar aday olmasını bekliyoruz. Buradaki kalabalık, Sayın Akşener’i ikna etmenin kalabalığı değildir. Sadece onun yanında olduğumuzu göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

"YARIM DAKİKA DA OLSA DIŞARI ÇIKACAKTIR"

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de Akşener'in anlık bir karar verdiğini ve geri döneceğine inandığını söyledi.

Öztürk, şöyle konuştu:

"İkna edeceğiz. Bize inandığını biliyoruz. Duygusallıkla verilmiş, anlık bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bugün burada İYİ Partililerin kendisine sahip çıktığını hissettiği an, kapısından yarım dakikalık da olsa, dışarı çıkacaktır. Buradaki sevgi ortamı ona geri dönme kararı aldıracaktır."

İlgili Haberler