Akşener'i Meclis'te o temsil edecek

Akşener'i Meclis'te o temsil edecek
Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili seçilemeyen İYİ Parti Genel Başkanı'nın Meclis'te Ankara Milletvekili Şenol Bal tarafından temsil edileceği iddia edildi.

Meclis’te önümüzdeki hafta milletvekillerinin yemini ile başlayacak 27. dönemde, İYİ Parti vekilleri ilk olarak parti grubunu oluşturacak.

Habererk ve T24'te yer alan habere göre, TBMM Başkanlığı’na grubun kurulduğunun bildirilmesinin ardından tüzükte tanımlanmış süreç işletilecek. Tüzüğe göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aynı zamanda grup başkanı olmasına karşın Cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle milletvekili olmaması yüzünden, TBMM’de kendisini partisinin başka bir milletvekili temsil edecek.

KADIN TEMSİLİ GÜNDEMDE 

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı’nda Meclis işleyişine ilişkin isimleri netleştirmeyen İYİ Parti’de, Parti Grubu’na başkanlık edecek isim üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile seçilecek. TBMM’de sadece 3 kadın vekili bulunan İYİ Parti’de seçim öncesinde Akşener’in yakın ekibi arasında yer alan ve güvendiği isimlerden Ankara 2. bölgeden milletvekili seçilen İYİ Parti Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal’ı işaret etmesi bekleniyor.

ŞENOL BAL KİMDİR?

Şenol Bal, 2 Ekim 1956'da Bursa'da doğdu. Babasının adı Vedat, annesinin adı Nurhayat'tır. Öğretim Üyesi; Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Sitogenetik alanında tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji ve Fen Bilgisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi (Yrd.Doç.Dr.) olarak görev yaptı.

İlgili Haberler