Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Akşener'in çantası

Sayın Meral Akşener'in "Çantamı hazırladım. Beni alacaksanız 1 Nisan'ı beklemeyin" restinden sonra yapılan yerel seçimde Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin'i Millet İttifakı'nın kazanmış olması Erdoğan'la birlikte Bahçeli'nin de kimyasını bozdu.

Sahip oldukları güç ve kudretin ihtişamına inanarak kendilerinin seçimi kazanacaklarına o kadar inanmışlardı ki bu sonuçlar karşısında iyice afalladılar. Hatta Recep Tayyip Erdoğan daha seçim sonuçları ilan edilmeden apar topar İstanbul'dan Ankara'ya gidiverdi.

Adana'da, Hüseyin Sözlü'nün kazanmasını garanti olarak gören Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ikilisi, Zeydan Karalar'ın seçimi kazandığını görünce şok oldular. Hüseyin Sözlü'nün adının bazı yolsuzluk iddialarıyla anılması şaibelere yol açıp milliyetçi ve ülkücü camianın oylarının rengini değiştirmesine sebep oldu. Mersin'de, Burhanettin Kocamaz'a yapılan haksız ve hukuksuz infazdan sonra Belediye Başkanlığı'nı kazanacağını zanneden Cumhur İttifakı, vatandaşların onurlu ve dik duruşuyla karşılaşıp seçimi kaybetti. Her ne kadar Saray toplamda %50 civarında oy alsa da aslında bu seçimin kaybedeni olmuştur.

Özellikle İstanbul'un Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için büyük bir anlamı ve önemi vardı. Recep Tayyip Erdoğan kendisine sadakat göstereceğinden emin olduğu Binali Yıldırım'ı aday göstererek İstanbul'u  perde arkasından kendisi yönetmeyi düşünüyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ekrem İmamoğlu, dürüst imajı ve beyefendi kişiliği ile Binali Yıldırım'ı geçerek İstanbul'un yeni büyükşehir belediye başkanı olmayı hak kazandı.

Burada tuhaf olan şudur. YSK Başkanı Millet İttifakı'nın İstanbul'da seçimi kazandığını açıklamasına rağmen Anadolu Ajansı'nın ısrarla açıklama yapmaması anlaşılır gibi değildi.

İstanbul'da her türlü provokasyondan uzak durarak seçim öncesi ve sonrası yaşanabilecek krizi çok iyi yöneten Ekrem İmamoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı anasının ak sütü gibi helal olsun.

Herkese eşit mesafede ve bütün vatandaşları kucaklamaya hazır olduğunu söyleyeyim, Ekrem İmamoğlu'nun mütevazi duruşu seçmenin yüreğinde müstesna bir yer etmiş olacak ki seçimi kazanmasını bilmiştir.

**

Ankara'da, seçimi kazanabilmek için

Ülkücülere 'faşist, kafatasçı, ırkçı bunlar, Fatiha okumasını bile bilmezler' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da, seçimi kazanabilmek için ülkü ocaklarına davet edilmesi bile sonucu değiştirmedi. Özhaseki kaybetti.

Mansur Yavaş bir taraftan "Bozkurt Mansur" diğer taraftan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları altında Ankara'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Bu seçimden iktidarın çıkaracağı sonuç şudur:

İktidar millete baskı yapma, insanları tehdit etme, demokratik temayüllere saygı duy ve kardeşi kardeşe düşman etme. Hukukun üstünlüğü ilkesinden sakın vazgeçme.

Yazarın Diğer Yazıları