Felçli oğlunu sırtında okula götürüyordu, Meral Akşener devreye girdi

Felçli oğlunu sırtında okula götürüyordu, Meral Akşener devreye girdi
Mardin’in Derik ilçesine bağlı Düztaş Mahallesi’nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen, felçli 3. Sınıf öğrencisi oğlu Sabahattin’i 400 metre uzaklıktaki okula her gün sırtında götürüp getirdiği görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından İYİ Parti devreye girdi.

Fuat KIZMAZ/ YENİÇAĞ - Mardin

Mardin’in Derik ilçesinde bulunan Düztaş Mahallesi’nde yaşayan ve mahallelerindeki yol sorunu nedeniyle çocuklarını 400 metre uzaklıktaki okula sırtlarında taşıyarak götüren Esen ailesinin yardımına, İYİ Parti Derik ilçe başkanlığının koştuğu öğrenildi.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER, AİLE İLE TELEFONDA KONUŞTU

İYİ Parti Derik ilçe başkanlığına davet edilen Esen Ailesi ile yapılan görüşme neticesinde durumdan haberdar edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile ile telefonda görüşmesi sağlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aileyle görüştü, moral verdi, ailenin problemlerinin çözümü için parti olarak devreye gireceklerini söyledi.

iceri.jpeg

İYİ PARTİ, KAYMAKAM İLE GÖRÜŞTÜ

Sorunun çözümü için İYİ Parti heyeti Derik Kaymakamı Hicabi Aytimur ile görüştü. İYİ Parti il başkanı Süleyman Akar, Derik ilçe Başkanı Süleyman Özaydın ve beraberindeki İYİ Parti heyetinin Derik Kaymakamı Hicabi Aytimur ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akar şunları söyledi:

"Sayın Kaymakamımız ailenin durumundan haberdar olduklarını, yol için keşif yapıldığını, ihale sürecinin biraz uzamasında maddi imkansızlıkların olduğunu ifade etti. Toplamda yapılacak 1 km’lik yol için asfalt maliyetinin 320 bin TL olması üzerine 1 km'lik parke taşı için 80 bin TL ile yapımına karar verildiği ve yolun en kısa zamanda parke taşı ile kaplanması için ihaleye çıkarılacağı Sayın Kaymakamımız tarafından bizzat ifade edildi"

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar açıklamalarının sonunda, "Yakın ilgi ve duyarlılığı için Kaymakam Beye çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz daima vatandaşının yanında ve hizmetindedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.