Aktrollerin hedefi olan halk sanatçısına 'Erdoğan ve Soylu'ya hakaret'ten dava

Aktrollerin hedefi olan halk sanatçısına 'Erdoğan ve Soylu'ya hakaret'ten dava
Muhalif duruşu ile bilinen, halk sanatçısı Kutsal Evcimen'e 2019 yılındaki paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiası ile davalar açıldı. Kutsal Evcimen duruma isyan etti. İşte ayrıntılar...

Halk sanatçısı Kutsal Evcimen''e 2019 yılında sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya hakaret ettiği iddiası ile 2 dava açıldı. KRT''nin haberine göre; Evcimen o paylaşımlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun uğradığı linç girişimine ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''na yapılan haksızlıklara tepki göstermişti.

"ARTIK YETER! BU BASKI SON BULSUN"

Evcimen hakkında açılan davaların ilk duruşması Kartal''da bulunan Anadolu Adliyesi''nde saat 10:00''da görülecek. Davaya 2 gün kala Evcimen KRT aracılığı ile Türkiye''nin tüm demokratlarına, haklıdan, mazlumdan yana olanlarına, gazetecilerine, aydınlarına seslendi; duruşma öncesi Kartal Adliyesi önüne dayanışmaya davet etti. Evcimen, "Bu kadar kötü yönetilen ülkede her gün baskı ve zülüm içerisinde tacize uğruyor ve buna karşı yaptığımız en ufak eleştirilerde kendimizi mahkeme salonlarında buluyoruz. Bu yaşananlar demokrasi ile yönetilen bir ülkede kabul edilecek bir durum değildir. Artık yeter; bu abluka bu baskı son bulsun." ifadelerini kullandı.

"HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELEMİZ MAHKEME SALONLARINDA DA SÜRECEK"

"İktidarla aynı düşünmeyen, haksızlıklara karşı boyun eğmeyenlerin baskı ve zulümle karşılaştığını belirten Evcimen, İktidarın gücü istediği gibi kullanmasından dolayı zorluklarla, haksızlıklarla karşılıyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz mahkeme salonlarında da sürecek" dedi.

"AKTROLLER TARAFINDAN TACİZ EDİLİYORUM"

Evcimen yaşananları şöyle özetledi:

Uzun zamandır sosyal medya sayfalarım "aktrol" olarak nitelendirilen bir takım kişilerce her taraftan gözetleniyor ve ara ara taciz ediliyorum. Kötü sözlere, hakaretlere maruz kalıyorum. Eminim bu kişilerce şikayet edilen birkaç paylaşımla konu buraya kadar geldi ve dava şeklinde karşımıza çıktı.

"KÖTÜ SÖZ BİZE YAKIŞMAZ"

Biz sanatın inceliğini, zekasını ozanlarımızın duruşuyla birleştirip her daim saygıdan, sevgiden ve güzelliklerden yanayız. Asla hakaret, kötü söz bize yakışmaz ama tabii ki zaman zaman bizim de eleştirel reflekslerimiz oluyor. bunların eleştiri ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesi gerekirken karşımıza davalar çıkıyor. Maalesef birçok muhalif, iktidarla aynı düşünmeyen insan bunları yaşıyor.

"İKTİDARA YALAKALIK YAPANLAR SARAY SOFRALARINDA, HALKIN SESİ OLANLAR MAHKEME SALONLARINDA"

Beştepe''deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bazı sanatçıların davet edildiği iftar yemeğine de göndermede bulunan Evcimen, "İktidara yalakalık yapan, yandaş, sanatsal bilgilerini, birikimlerini iktidara peşkeş çekenler saray sofralarında; halkın içinde halkın sesi olan sanatçılar da mahkeme salonlarında ağırlanıyor. Bu tarihe kara leke olarak yazılacak." dedi.

"EŞEK SIPALARI" TÜRKÜSÜ NEDENİYLE CEZA VERİLMİŞTİ

Evcimen''e, "Eşek Sıpaları" türküsü nedeniyle 2015 yılında dava açılmıştı. Evcimen''e 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiş bu ceza ertelenmişti.

İlgili Haberler