Akvaryum balıklarının isimleri nelerdir? Hangi balıklar akvaryumda yaşar?

Akvaryum balıklarının isimleri nelerdir? Hangi balıklar akvaryumda yaşar?
Deniz ve okyanuslardaki yaşam her zaman merak konusu olmuş bugüne kadar. Özellikle içinde yaşayan canlılar çok merak edilmiş. En merak edilenleri de balıklar olmuş.

Bu yüzden insanlar denizler ve okyanusları evlerine getirmek için akvaryumlar yapmış. Ancak denizlerde yaşam süren balıklar ile akvaryumdakiler farklı. Hem tuz oranı hem de diğer yaşamsal koşullar nedeniyle tüm deniz canlıları akvaryumda yaşayamıyormuş.

Gelin, akvaryum balıkları nelermiş inceleyelim: 

Japon balığı: Japon balıklarının kökeni Asya kıtasıymış. Hem et hem de otlar ile beslenebilen bu sevimli balıklar en fazla 20 cm uzarlarmış. Eğer akvaryumda bu arkadaşları beslemeye karar verdiysen 18-24 derece arasında mutlu olduklarını bilmelisin

discus-tropical-fish-2048x1365-1024x683.jpg

Çöpçü balığı: Diğer adı coryodas olan çöpü balıkları, akvaryumun dibinde biriken yemleri temizlediği için bu ismi almış. Maksimum yedi yıl yaşadığı bilinen çöpçü balıkları sürüyle yaşamayı sevdiği için akvaryumda en az altı tane olmalıymış.
58.jpg

Sarı prenses: Labidochromis caeruleus olarak da bilinen sarı balık, adından da anlayacağınız gibi sarı renge sahipmiş. 10 cm’ye kadar uzayabilen bu tür, diğer balık arkadaşlarıyla iyi anlaşırmış.

Diskus: En güzel görünüme sahip akvaryum balıklarından biri olan diskusların doğal yaşam alanı Amazon nehriymiş. 27-30 derece arası suyu seven bu balık arkadaş, akvaryumda en dipte yüzmeyi severmiş. Diğer balıklarla da iyi anlaştığı için iyi huylu bir balık türü olarak tanınırmış.
akvaryum-balik-turleri-a00e.jpg
Lepistes: En çok tercih edilen akvaryum balıklarından biri olan lepistes, çok kolay çoğalabilen bir canlıymış. Erkekleri 3 cm, dişileri ise yaklaşık 6 cm uzunlukta olurmuş.

Beta: Kavgacı siyam balığı olarak da tanınan beta balığı, çok farklı renklerde karşına çıkabilir. Et yemeyi seven bu balık dostumuz, biraz kavgacı olabiliyormuş.

Melek balığı: En tanınmış akvaryum balıklarından biri olan melek balıkları 25-28 derece arasındaki suyu severmiş. Kendinden küçük balıkları yeme özelliği olsa da birçok türle iyi anlaştığı için aynı akvaryumda beslenebilirmiş.
balik-yemi-cesitleri-3015.jpg
Kılıçkuyruk: Doğal yaşam alanı Orta ve kuzey Amerika olan kılıçkuyruklar; hem et hem de ot tüketen bir diğer balık türüymüş. 20-28 derece sıcaklığı seven balık dostumuz, barışçıl ve iyi huylu akvaryum balıklarından biriymiş. Kırmızı kılıçkuyruk veya yeşil kılıçkuyruk olmak üzere iki farklı türü varmış.

13958.jpg

Amano karidesi: Yosun yemeği çok seven bu karideslerin anavatanı Asya’ymış. Ortalama olarak 5 cm olan amano karidesleri, 16-30 derece suda yaşamayı severlermiş.

images-1-009.jpg
Makrakanta: Palyaço olarak da bilinen balık, hem et hem de otlarla beslenebilen türlerden biriymiş. İyi bakıldığında 10 yıla kadar yaşayabilirlermiş.