Alanyaspor Adana deplasmanında işte böyle galip geldi

Alanyaspor Adana deplasmanında işte böyle galip geldi

CEVAT KOL / Yeniçağ

Hedef olarak ligi bitirmiş olsalar da futboldan keyif almaya devam eden Güney’in iki temsilcisi oynadıkları futbol ile alkışı hak etti.
Orta sahaların hızlı geçildiği karşılamada ilk golü bulan taraf konuk takım Alanyaspor oldu. Tayyip kendi kalesine attığı golle konuk takımı umutlandırdı. Oyun kontrolünü elinden bırakmayan ev sahibi Adana Demirspor sürekli eşitliği kovaladı. İstediği golü ise 32.dakikada usta ayağı Belhanda ile buldu. İlk yarının skoru 1-1 oldu.

Müsabakanın temposu ikinci yarıda da hız kesmeden devam etti. Adanademirspor’un gol hamleleri sonuç vermeyince Alanyaspor kontratakla rakibinin gardını indirdi. İtalyan teknik adamların oyuncu hamlelerinden karlı çıkan Alanyaspor teknik direktörü Felipe Sanchez oldu. Oyuna aldığı Emre Akbaba skoru tayin eden oyuncu oldu. Alanyaspor istediğini aldı. 

Yıldız oyuncuların saha içerisinde yediği tekmelere seyirci kalmak hakem cehaletidir. Balotelli bunlardan birisi. Bu oyuncuyu oynatmamak için çaba sarf edenlere göz yummamak lazım. Futbol kalitesi ancak böyle yükselir. Balotelli topu her ayağına aldığında faule maruz kaldı. Bıktırılan oyuncunun futboldan soğuması normal. Maçın hakemi Ümit Öztürk’ün buna seyirci kalması ise düşündürücü. Kartı göstereceksin futbolcu bir daha faul yapmayacak. Cesareti kırılacak..

Birde hedefi olmayan teknik adamların yedek kulübesinde şans bekleyen oyuncuları bu maçlarda neden oynatmadığını hep merak etmişsindir. Bu maçlar fırsat maçlarıdır. Atın sahaya oynasınlar. Belli ki İtalyanlar koltuğu kurtarmanın derdine düşmüş!

Yazarın Diğer Yazıları