Albayrak: "24 Haziran'da belki bitecek"

Albayrak: "24 Haziran'da belki bitecek"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, İstanbul Gençlik Festivali'nde konuştu. Albayrak, "24 Haziran'da görevimiz belki bitecek, bilemeyiz" dedi.

Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 2 Mayıs'ta başlayan ve yarın sona erecek İstanbul Gençlik Festivali'ne; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, oğlu Ahmet Akif Albayrak, İstanbul Gençlik Festivali Danışma Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Burada konuşmaya yapan Albayrak, "Ama büyük, hepimizi çatı olarak birleştiren bir idealimiz var. Buraya nasıl taşıyacağız? Ben öyle bakıyorum. Bıraktığım güne kadar bu görevi. 24 Haziran'da belki bitecek, bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, "Her bir kurumun, devletin, bireyin bir hedefi vardır. Hedefsiz okyanustaki gemi gibi sağa sola savrulursunuz. Türkiye de yeni bir ideal oluşturdu. Diyoruz ki, 2023. Niye? Cumhuriyet ile taçlanan Türk tarihinin 16. devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günün 100 yılına tekabül eden 2023 yılına hedeflerimiz var. Bu bir parti meselesi değil. Ülkemiz 2023'te inşallah çok daha güçlü bir seviyede..." diye konuştu. Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce, tüm bu çerçeveden baktığımızda kendi sorumluluk alanımızda, büyük Türkiye, güçlü Türkiye diyoruz ya, bu bir bayrak yarışı. Bir yerden bu bayrağı aldık, bir yere taşıyoruz, taşıyacağız. Bizden sonra bu salondaki arkadaşlardan erkek, kadın, hanım, bey gençlerden birileri bu bayrağı alacak. 2023, 53, 71 diyoruz. Ama büyük, hepimizi çatı olarak birleştiren bir idealimiz var. Buraya nasıl taşıyacağız? Ben öyle bakıyorum. Bıraktığım güne kadar bu görevi. 24 Haziran'da belki bitecek, bilemeyiz. Ama bildiğimiz bir şey varsa ki, bizim bir görevimiz, bakanlığımızın bir görevi var. Nedir o? Türkiye'nin yılda 55 milyar dolar ithalatına etki eden bir sektör. 44 milyar dolar petrol, gaz; Çünkü bizde yok. 10 küsur milyar dolar da maden. Yılda 55 milyar dolar sadece ithalat noktasında bu bakanlık hakikaten çok önemli bir ekonomik alanda etkisi var.

İlgili Haberler