Albayrak: ”Bahçeli, yıllardır bizim söylediklerimizi söylüyor”

Albayrak: ”Bahçeli, yıllardır bizim söylediklerimizi söylüyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, “Sayın Bahçeli’nin duruşu çok samimi” dedi. Albayrak, “Bahçeli yıllardır bizim söylediğimizi söyledi, sistem sorunu çözülmeli” ifadelerini kullandı.

GELECEK HAFTA GELİYOR

AA’ya konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başkanlık sistemine ilişkin çalışmanın gelecek hafta tamamlanıp Meclis'e geleceğini belirterek, "Sayın Bahçeli'nin çok samimi bir duruş ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bu noktada ön alacak her siyasi kişi ve kurum halkın gözünde değer alacaktır, teveccüh görecektir çünkü yıllardır bunu konuşuyoruz. Millet artık 'bunu gündemden düşürün' diyor. Halk da buna ne karar verirse öpüp başınıza koyarsınız." dedi.

BAHÇELİ’NİN DEĞERİ ARTAR

Albayrak, mevcut sistemde özellikle son dönemde yaşanan çelişkilerle alakalı, sahadaki uygulamayla yasal düzenleme arasındaki kopukluktan kaynaklı sorunların çözülmesine dayalı tartışmanın uzun zamandır sürdüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli çok samimiyetle, 'bunu getirelim, çözelim ve sonra da halka sunalım' dedi. Biz de bunu söylüyorduk. Biz de 'bu sistem yarın öbür gün siyasi krizlerle bizi karşı karşıya bırakabilecek bir sistem. Bunu düzeltmemiz lazım, nasıl geliştirelim' yönündeki düşüncelerimizi ifade ediyorduk. 'Kim ne öneriyorsa, getirsin, halkımıza soralım ve ne karar veriliyorsa öyle olsun' dedik. Tabii, 15 Temmuz'dan sonra yaşanan bir süreç var. Türkiye'de örgütsel yapılar, bunların içine sızmış yapılar var. Birçok siyasi figür kimin neye hizmet ettiğini görüyor sanırım. Bu noktada, Sayın Bahçeli'nin özellikle bu çatışmayı çözmeye dayalı sıkıntıyı halka götürmeye dayalı söyleminin samimi, gerçekçi ve Türkiye'nin menfaatine olduğunu düşünüyorum. Bu noktada ön alacak her siyasi kişi ve kurum halkın gözünde değer alacaktır, teveccüh görecektir çünkü yıllardır bunu konuşuyoruz. Artık bu konunun halkın gündeminden düşmesi lazım. Referandumdan sonra meydanlara iner ve halka anlatırsınız, halk da buna ne karar verirse öpüp başınıza koyarsınız."

REFERANDUMDA SORUN OLMAZ

Albayrak, bu sisteme ilişkin detaylı bir çalışmanın ilgili bakanlıklar tarafından yapıldığını belirterek, "(Başkanlık sistemine ilişkin çalışma) Önümüzdeki hafta tamamlanacak ve Meclis'e getirilecek. Olumlu bir şekilde neticelenirse ki, ben endişe duymuyorum, birilerinin söyleminden hareketle, ben Sayın Bahçeli'nin samimi olduğu, AK Parti'nin de sağlam ve dik duracağından hareketle referanduma gitmesiyle ilgili bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Bu artık siyasi bir mesele olmaktan çıkmıştır. Millet artık 'bunu gündemden düşürün' diyor. Tabii ki referandum sürecinde herkes demokrasi çerçevesinde anlatımlarını yapacak ve bu da Türkiye'nin son 200 yıllık tarihinde önemli bir kırılma olacak ama ne olursa olsun Türkiye'nin güçlü yürüyüşünü ve barış söylemini olumlu etkileyecek bir süreç olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

İlgili Haberler