Albayrak: Yabancı bir ülkede planlandı

Albayrak: Yabancı bir ülkede planlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik saldırılar yabancı bir başkentte planlandı. 10 Ağustos planını yapanlar duvara tosladı. 12 Eylül'de olmayan bir saldırıyla karşılaştık. Türkiye'nin aşamayacağı bir sorun yok." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Berat Albayrak, ekonomide 10 Ağustos süreci yaşandığını belirterek, bu sürecin ekonomik kriz mi, yoksa saldırı mı olduğunun iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin alınan tedbirlerle saldırıları püskürttüğünü kaydeden bakan Albayrak, şunları söyledi:

"Ekonomik kriz mi saldırı mı? 10 Ağustos ve 13 Ağustos Pazartesi iç piyasa ve uluslararası piyasalarda yaşanan sürecin detayına hakim olursak ehemmiyetini çok iyi şekilde anlarız. 10 Ağustos günü işaret fişeği ortaya konularak başlayan süreç Cumartesi- Pazar günü sıkı ekip uyumuyla adımların atılmasıyla ortaya konulan tedbirler ve 13 Ağustos'ta birilerinin hayalini nasıl püskürttüğünü ortaya koyan Türkiye ekonomisi. Saldırılar Pazar günü yabancı bir ülkenin başkentinde toplanıp planlandı. 10 Ağustos'a yönelik finansal spekülasyon hazırlayanlar duvara tosladı. Önce 7.5 bandı kırılıp 6'lara iki ay boyunca kur seviyesini bu noktaya taşımıştır. Eylül sonu kuru 5,90 küsür. 1980 darbesinde bile karşılaşılmayan böyle olayla karşılaşan Türkiye attığı adımlarla ay sonuna kadar bunu da püskürterek normalleşmeyi yakalamış. Ekim ayı ile güçlü dengelenme sürecini ortaya koymuştur. Yeni Ekonomi Programı gibi."

İlgili Haberler