ALES sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı

ALES sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı
ALES sınav sonuçları açıklandı. Binlerce kişinin merakla beklediği sonuçlar belli oldu. ALES 2018 sonuç sorgulama detayları haberimizde

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu az önce yanıt buldu. Halis Aygün ALES sınavıyla ilgili, "Sayın @halis_aygun @OSYMbaskanligi Ales 2018 /3 sonuçlarının 20 aralık'dan önce açıklanmasını talep ediyoruz. Bir çok üniversitenin ara dönemde yüksek lisans ve doktora başvuruları 20 aralıktan önce bitiyor. Ales sonuçları başvurulara yetişmiyor." şeklindeki sorusuna "Başvurulara yetiştiririz inşallah" şeklinde cevap verdi. 

2018 ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM sınav takviminde 20 Aralık'ta açıklanacağını duyurmuştu. Kurum başkanı Halis Aygün'e bir takipçisinden gelen mesajda sınav sonuç tarihinin öne çekilmesi istediğini dile getirdiği mesaja cevap verdi. Ales sınav sonuçlarının kısa bir sürede açıklanacağı ön görülüyor. Öte yandan ÖSYM tarafından ALES soruları ve cevapları 22 Kasım tarihinde adayların erişimine açıldı.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI

İş hayatında uzmanlaşmak, sektörde yönetici pozisyonlarına gelmek, kamuda kademe ilerlemesi sağlamak ve akademisyen olmak isteyenler yüksek lisansı tercih ediyor

Tezli ve tezsiz olmak üzere 2 çeşit. Bilimsel araştırmalar içeren tezli yüksek lisansı genellikle akademisyenliği hedefleyenler tercih ediyor. Tezsiz yüksek lisans ise iş hayatında yükselmeyi hedefleyenler tarafından yapılıyor.

4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. ALES sınavından en az 55 puan almak ve yabancı dil yeterliliği olmak. Başvurulan üniversite adayla yapacağı mülakatı da değerlendirmeye alarak seçim yapar.

Tezsiz yüksek lisansta ALES puan şartı aranmaz. Sadece lisans ortalamanızla başvuru yapabillirsiniz.

4 yarıyıl. Yani 2 yıl sürüyor. Bu sürenin 1 yılı ders görme ve 1 yılı da tez hazırlama olarak devam eder. Ders döneminde ya da tez hazırlamada başarısız olanlara 2 yarıyıl daha ek süre veriliyor. 6 yarıyıllık dönemde başarısız olanların üniversite ile ilişiği kesiliyor.

2 yarıyıl, yani 1 yıl sürüyor. Sürenin sonunda öğrenci dönem projesi yazarak mezun oluyor. Belirtilen sürede mezun olunmazsa öğrenciye 1 yarıyıl daha ek süre veriliyor. Bu sürenin sonunda mezun olunamazsa öğrencinin üniversiteyle ilişiği kesiliyor.

Kontenjanlar üniversitelerin kendi internet sitelerinde güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda 2 defa ilan ediliyor. Başvuru şartlarını sağlayan aday üniversitelere bireysel ya da internet yoluyla bizzat başvuruda bulunuyor.