Güzel günler bitti alev alev yanan geceler başladı. Cehennem sıcakları ne kadar sürecek

Güzel günler bitti alev alev yanan geceler başladı. Cehennem sıcakları ne kadar sürecek
Avrupa’da ölümlere neden olan sıcak hava dalgası Türkiye’ye geldi. Ülkede güzel günler geride kalırken alev alev yanan geceler başladı. Peki, aşırı sıcaklar ne kadar sürecek? İşte ayrıntılar

Uzmanlar tarafından günlerdir uyarısı yapılan sıcak hava dalgası Türkiye’ye geldi. Avrupa''da onlarca bölgede yangın çıkmasına neden olan kavurucu sıcaklar, Balkanlar''dan Türkiye''ye giriş yaptı. Özellikle Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz''de sıcaklıklar ortalama 8 derece artacak. Ege, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu''da sıcaklar 40 dereceyi bulacak.

Sıcak hava dalgasının Türkiye''de üç bölgede etkili olacağı belirtilirken, uzmanlara göre sıcak hava dalgası, Avrupa''daki kadar etkili olmayacak.

HARİTA PAYLAŞILDI

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Maksimum Sıcaklık Tahmin Haritasını açıkladı:


 

Sıcaklardan en çok etkileneceği tahmin edilen 18 il:

Edirne, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kilis, Hatay, Adıyaman ve Şırnak

KEREM ÖKTEN’DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI

Meteoroloji Kahini Kerem Ökten konuyla ilgili dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Havalar bugünden itibaren her gün biraz daha ısınıyor. Haftaya çok sıcak olacak. Trakya''da 40, İzmir ve Aydın''da 43 dereceler görülecek. Ankara çok ısınacak ay sonu ise pişme bekliyor. " ifadelerini kullandı.

Ökten ayrıca Ankara''yı sıcaklara karşı uyararak "Ankara çok ısınacak. Cumartesi gününden itibaren ısınma, ay sonu ise pişme bekliyor. Ankaralılar sıcaklara hazır olsun." dedi.

Ökten, sosyal medya hesabından önümüzdeki günlerde görülecek olan sıcaklara ilişkin paylaşımlarda bulundu.

"ŞİMDİDEN HAZIRLAYIN KENDİNİZİ"

Ökten''in paylaşımları şöyle:

"Havalar bugünden itibaren her gün biraz daha ısınıyor. Haftaya çok sıcak olacak. Trakya''da 40, İzmir ve Aydın''da 43 dereceler görülecek. İzmir''in Temmuz rekoru 7 Temmuz 2000''de 42.6 derece. Balıkesir 37 derece olacak..."

"Ankara çok ısınacak. Ankaralıları anlıyorum. Çok serin geçti. Meteoroloji modelleri Ankara için Cumartesi gününden itibaren ısınma, ay sonu ise pişme bekliyor. Ankaralılar sıcaklara hazır olsun..."

"Antalya pişecek. Antalyalılar, bugün yaşadığınız sıcaklar hiçbir şey. Asıl sıcaklar yolda. Nem de kıyılarda yüksek olacak. Şimdiden hazırlayın kendinizi..."

SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK

Ökten sıcak hava dalgasının etkin olacağı süre için ise “Ağustos ayının ilk 10 günü Ülke genelinde havalar sıcak ve durgun olmaya devam edecek. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu çok sıcak olacak. Yaz gibi Yaz. Önümüzdeki süreçte her hangi bir afet riski görünmüyor.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler