Alevî derneklerinin yapışkanları!

Alevî dernekleri aşırı sol yapıların elinden kurtarılmalıdır. Bu dernek yöneticileri, Ali'siz Alevî diyorlar ya, tam öyleler. Allah bilir, cemlere bile küçüklüklerinde belki aileleri götürdüğü için katılmışlar sonra bir daha kapısına uğramamışlardır.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı Murtaza Demir, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu peşin suçlu ilân ediyor. Yetmiyor CHP'ye yükleniyor. CHP'nin Ankara İl Başkanı niye Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret edip Fatiha okumuş! Şu sözleri akla ziyan:

"Sivas'ta 2 Temmuz'da bu adamın (BBP) militanları tarafından yakıldık! (...) Ancak oy verdiğimiz partinin Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bizi yakan parti militanlarının o dönemdeki başkanının kabrinde Fatiha okuyor. Teşekkür eder gibi, 'eline sağlık devamını dilerim' der gibi... / Bu yüzden ya CHP, ya da biz bişey yapmalıyız. Onur, şeref, insanlığımıza, Sivas, Maraş şehitlerimize sahip çıkmak, vicdanımızın kanamasını durdurmak adına mutlaka bişey!!! / CHP'ye 1974 yılında üye oldum. (...) 47 yıllık parti üyesiyim. / Sivas Şehitlerimizin; (...)  33 yoldaşımın kemiklerini sızlatmak mı? / CHP'den istifa etmek mi... / Ne dersiniz dostlarım?"
İstifa edin! CHP safrayı atsın. Kapı orada. Gidebilirsiniz!
Sivas olayları, Madımak Oteli'nin yakılması... Sebep ve sonuç itibarıyla ne kadar araştırıldı?
Şaşırtıcı taraf, Madımak Oteli'ne, otelden geçiş yapılacak kadar yakın yerde Büyük Birlik Partisi'nin Sivas İl Merkezi var ve çok insan o il merkezindeki BBP'liler tarafından kurtarılmıştır.
Otel önünde toplanan insanlar, binayı yakmak, insanları katletmek için toplanmadılar, protesto için toplandılar. Provokatörün biri çıkıyor, oteli ateşe veriyor.
Protestoyu niçin yaptıklarını bir düşünün önce. Alevîlere karşı olmaları mümkün değil. Çok insan hapis yattı. O binayı yakan içlerinde mi, değil mi bilmiyorum.
Geçmişte müteveffa Cemal Şener'le husumet gütmeden, birbirimizi anlamaya çalışarak, bu sütunda epey tartışmıştık. (Murtaza Bey'e "Alevîler ve Bektaşîler Arasında" kitabımı hatırlatırım. Yani ezbere konuşmuyorum!)
Yazıyı yazarken eski BBP milletvekili, mekteptaşım Esat Bütün'le telefonlaştık. Murtaza Demir'in densiz sözlerinden bahsettim. Esat Bey, bir başka bilgi verdi. Madımak Oteli yanarken, insanlar canhıraş kurtuluş yolu arıyorlar. BBP Sivas İl Başkanı hemen telefona sarılıyor, Muhsin Yazıcıoğlu'yla görüşüyor. Yazıcıoğlu, "Her türlü yardımı yapacaksınız." diyor. Mahsur kalanlar BBP il merkezine geçerek kurtuluyorlar. İçlerinde eski SHP milletvekili sanatçı Arif Sağ da var. Arif Sağ, Madımak Oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40'tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin BBP il başkanının önemli payının olduğunu söylüyor.
Kurtulanlar daha sonra Ankara'da, Muhsin Yazıcıoğlu'na teşekkür ziyaretine geliyorlar.
Zamanında Yazıcıoğlu'yla bu meseleleri konuşmuştum.

Yazıcıoğlu, Yozgat'ın Yerköy ilçesine giderken kaza geçirdi. Belediye Başkanlığı için Ali Rıza Arslan'a destek verecekti. Yakın zamanda kaybettiğimiz çocukluk arkadaşım Ali Rıza Arslan daha önce SHP'den belediye başkanlığı yapmıştı.
Murtaza Demir de SHP'de de politika yaptığını söylüyor. Hiçbir parti Allah'ın buyruğu değildir. Bugün bu parti, yarın öbür parti.
Murtaza Demir! Şimdi Yazıcıoğlu'nun kabri başında Fatiha okuyacak, özür dileyecek misin?..

Yazarın Diğer Yazıları