Ali Ağaoğlu'nun 2,5 yıl hapsi isteniyor

Ali Ağaoğlu'nun 2,5 yıl hapsi isteniyor
İnşaatlarındaki usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Ali Ağaoğlu'nun, kadınlara ilişkin skandal sözleri üzerine hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Ağaoğlu'nun şikayeti yapan eski milletvekili kadını evine çağırmasıyla çığırından çıkan olayda uzlaşma sağlanamayınca, Ağaoğlu hakkında 2,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul'da yükselen birçok dev gökdelende imzası bulunan ve inşaatlarındaki usulsüzlüklerle gündeme gelen Ağaoğlu İnşaat'ın sahibi Ali Ağaoğlu hakkında, kadınlara ilişkin skandal sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

BBC için hazırlanan bir belgeselin çekimi sırasında, kameraya yansıyan kadın çantaları için, “Çantalar değil ama kullananlar benim malım” diyen Ali Ağaoğlu hakkında, CHP eski Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, iki yıl önce savcılığa şikâyette bulunmuştu.

Ağaoğlu, Biçer’in suç duyurusunun ardından, “Dava açan hanımefendiyi eve bekliyorum” diyerek olayı çığırından çıkarmıştı.  Eski vekil Biçer, bu sözler üzerine Ali Ağaoğlu hakkında bir kez daha şikâyetçi oldu.

SAVCILIK UZLAŞMAYA ÇAĞIRDI

Konuya ilişkin soruşturma başlatan savcılık, tarafları uzlaşmaya çağırdı.

Herhangi bir uzlaşma sağlanamayınca, Ali Ağaoğlu hakkında, ‘hakaret’ suçundan asliye ceza mahkemesinde 2.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ağaoğlu’nun önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.