Ali Babacan canlı yayında açıkladı: Benim ölümü çiğnedikten sonra dokunabilirsiniz dedim Merkez Bankası'na

Ali Babacan canlı yayında açıkladı: Benim ölümü çiğnedikten sonra dokunabilirsiniz dedim Merkez Bankası'na
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu. Babacan, "Ayrılma döneminde ister istemez bir sonraki yapıya insanlar bakıyor, o dönemlerde ufak tefek sıkıntılar oldu. 'Benim ölümü çiğnedikten sonra dokunabilirsiniz Merkez Bankası'na' dedim" diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te Fatih Altaylı ile yayınlanan Teke Tek programının konuğu oldu. Babacan, hem Türkiye gündemi hem de partilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlığı dönemindeki Türkiye ekonomisi ile ilgili konuşan Babacan, "Şimdi ekonomide de bağımsız kurumlar var. Merkez Bankası, TÜİK, BDDK'ya asla müdahale edilemezdi benim bakanlığımda. Yargının bağımsızlığı ile söylediklerim sadece lafta değil. Talimatlar verilmişti şöyle yapın diye yapmadım. Başkasının da talimat vermesine izin vermedim. Ayrılma döneminde ister istemez bir sonraki yapıya insanlar bakıyor, o dönemlerde ufak tefek sıkıntılar oldu. 'Benim ölümü çiğnedikten sonra dokunabilirsiniz Merkez Bankası'na' dedim. Sonra bağımsızlığı gitti. Anayasa Mahkemesi karar veriyor, alt mahkeme uymuyor. HSK'dan müfettiş geleceğini bilse alt mahkeme bunu yapabilir mi? Ülkenin şartları daha da kötüleşecek. Daha kötü günleri göreceğiz maalesef" dedi. 

"PARTİ İÇERİSİNDE ÇÖZÜM MÜCADELESİ VERDİM" 

Babacan, AKP içerisinde çözüm mücadelesi verdiğini öne sürerek, "2012-13 yılında yüksek gelire çıktım, orta gelir tuzağından bahsettim. Yolsuzlukla mücadele, imar afları konusunda defalarca açıklamalarım var. Kurallı ekonomide ısrarcı oldum. O günkü başbakan, bugünkü cumhurbaşkanının engellediği mali kuralı Almanya kendi hükümetine derç etti. İçeriden çözüm için uğraştık, büyük bir mücadele verdik. Benim gibi düşünen pek çok arkadaşımız. Benim bütün konuşmalarıma, açıklamalara bakın hepsinde bir özeleştiri dozu vardır. 2012-13 yılındaki konuşmalarıma bakın. 'Bu partinin ismi ak iken, yolsuzlukla mücadelede ciddi bir duruş ortaya konmazsa yarın bu partinin bekası haline gelecek' dedim. Fakat bir yere kadar. En sonunda ben ve arkadaşlarım baktık ki etkili olmuyor, sessizlik dönemi oldu. Ülkedeki şartlar kötüleşince üzerimizde vebal duygusu oluştu" ifadelerini kullandı.