Ali Babacan cephesinde FETÖ krizi!

Ali Babacan cephesinde FETÖ krizi!
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin döneminde Meclis’ten geçen yasayı işaret etmesi, Ali Babacan cephesinde FETÖ çatlağına yol açtı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP iktidarı ile Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ arasında FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik yaşanan tartışma, Ali Babacan’ın öncülüğünde partileşmeye hazırlanan yeni oluşumda FETÖ krizine neden oldu. Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik olarak gündeme getirdiği, 2009 yılındaki askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenleme, AKP’den istifa ederek yeni parti hareketine katılan dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Babacan’ın oluşumunda istenmeyen adam haline getirdi.

DÜZENLEME DOĞRU AMA…

Babacan cephesinin, TSK’ya kurulan kumpaslara giden yolda önemli bir viraj olan söz konusu düzenlemeyi doğru bulduğu öğrenilirken, İlker Başbuğ’un açıklamalarından sonra FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili tartışmalarda Sadullah Ergin’in adının da gündemde gelmesinden ciddi ölçüde rahatsızlık duyulduğu kaydedildi.

PARTİ KURULMADAN YIPRANIYOR

oluşumda yer alan bir çok ismin, FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik yeniden alevlenen tartışmalarda Sadullah Ergin’in de anılmasının yeni partiyi daha kurulmadan yıpratmaya başlattığını ve Ergin’in partiden uzak tutulmasını istediği belirtildi. Yaşanan krize karşı Ali Babacan’ın ise sessizliğini koruduğu, ancak Ergin’i yeni partiden uzak tutma düşüncesine sıcak bakmadığı öne sürüldü.